Preşedintele PNL, Ludovic Orban, consideră că România se află “în prima linie a statelor care contribuie la menţinerea stabilităţii şi securităţii regiunii”, bucurându-se de un parteneriat strategic deosebit de important cu SUA. “(…) putem fi mândri de paşii majori pe care i-am făcut în plan internaţional şi de încrederea cu care l-am învestit pe Klaus Iohannis”, arată el.

Ludovic Orban, publică pe Facebook: “România a confirmat astăzi că are un rol tot mai important la nivelul NATO, prin eforturile coordonate de preşedintele Klaus Iohannis. Puncte importante ale concluziilor summitului de la Bruxelles au fost susţinute şi promovate de România şi au fost asumate de celelalte ţări membre ale Alianţei”.

El continuă arătând că “este dovada aprecierii şi credibilităţii de care se bucură ţara noastră în plan internaţional şi este rezultatul politicii pe care preşedintele României a urmărit-o în ultimii ani de zile”.

“România se află în prima linie a statelor care contribuie la menţinerea stabilităţii şi securităţii regiunii, bucurându-se de un parteneriat strategic deosebit de important cu Statele Unite ale Americii. Este un moment în care putem fi mândri de paşii majori pe care i-am făcut în plan internaţional şi de încrederea cu care l-am învestit pe Klaus Iohannis”, conchide Orban.

Klaus Iohannis a precizat, luni, că a avut două discuţii scurte cu preşedintele SUA Joe Biden pe care l-a invitat în România. Şeful statului a adăugat că liderul de la Casa Albă „a fost perfect de acord să încercăm să organizăm o astfel de întâlnire şi m-a asigurat încă o dată că e foarte dedicat acestui parteneriat”.