Orban
Featured, Politic

Orban: PSD nu va vota niciodată legile pe care le va promova acest guvern minoritar. PNRR-ul este în pericol

Ludovic Orban, i-a acuzat pe Klaus Iohannis și Florin Cîțu că a promis românilor un set de reforme care ar duce la dezvoltarea durabilă a României, iar acum fac o majoritate cu PSD, dușmanul istoric al liberalilor. El a precizat că PSD chiar dacă va vota învestirea Guvernului Ciucă, nu va vota niciodată legile pe care PNL și le va asuma.

„Pe noi oamenii ne-au votat pentru că am promis că facem niște lucruri, așa e în democrație. Ai un contract, te prezinți în alegeri, le spui oamenilor ce faci. În principiu le cam spui și cu cine poți să faci majoritate. În campanie nu a vorbit nimeni despre vreo majoritate cu PSD, principalul adversar a fost PSD, iar discursul cel mai radical a fost al domnului Iohannis. Nu poți să le spui alegătorilor că tu ții PSD departe de zona de guvernare și acum să îți întemeiezi investirea unui guvern pe sprijinul PSD”, a declarat Orban.

Orban a afirmat că social-democrații, nu vor vota legile și reformele pe care PNL și le va asuma în programul de guvernare, explicând că desființarea pensiilor speciale pe care PSD le-a introdus, nu vor beneficia de susținere.

„A investi un guvern minoritar, chiar dacă PSD va vota, nu va vota legile pe care le va promova acest guvern minoritar. Avem, în programul de guvernare și în angajamentele noastre electorale o mulțime de lucruri, aducerea cât mai aproape de contributivitate a pensiilor speciale. Păi PSD să voteze desființarea pensiilor speciale, care este creatorul pensiilor speciale?!”, a afirmat fostul președinte PNL.

El a declarat că odată cu învestirea guvernului minoritar PNL-UDMR susținut de PSD va pune în pericol implementarea PNRR-ului, întrucât reformele asumate în fața Comisiei Europene sunt în contradicție cu interesele celor de la PSD.

Avem refacerea legislației din Justiție (…) avem desființarea SIIJ și sunt incluse în reformele din PNRR. Păi vă imaginași că PSD, care investește Guvernul Ciucă va vota vreodată desființarea SIIJ?! Avem o altă serie de măsuri care sunt luate în domeniul pensiilor, al reformelor administrative, în domeniul fiscal, renunțarea la regimurile fiscale discriminatorii pentru IT, construcții și cercetare. Păi aceste regimuri fiscale au fost introduse de PSD (…) Suntem în pericol să nu puteam să atragem fondurile din PNRR, pentru că majoritatea care s-a format a convenit asupra unui program de guvernare, care conținea o serie de măsuri de Centru-Dreapta, acea coaliție a avut acord de coaliție, program de guvernare”, a spus Orban.