Premierul interimar Ludovic Orban spune, după primul caz declarat de coronavirus, că acesta nu trebuie să sperie pe nimeni. El a adăugat că Executivul ia toate măsurile pentru ca virusul să nu se răspândească în România.

„Suntem într-o mobilizare maximă pentru a preveni o astfel de situaţie. Am luat măsuri. Am luat măsura de a băga în carantină instituționalizată pe toți cei care vin din regiunile în care a apărut epidemia şi am introdus carantina prin izolare la domiciliu. Multe ţări nu au luat astfel de măsuri. Trebuie să limităm răspândirea. Din păcate în media au aparut multe informaţii care au caracter de fake news si creează spaimă, panică. Nu este normal. Trebuie să tratăm cu responsabilitate şi bine informaţi. Fiecare cetăţean român să ia toate informaţiile de la instituţiile care furnizează aceste informaţii pentru a reduce şansa de a contacta virusul , nu trebuie să se sperie nimeni, e vorba de un virus care e cunoscut, se ştiu caracteristicile acestui virus”, a spus Orban.

Citeste si...
Iată cum a ieșit pe stradă o femeie, sub pretext că-și plimbă câinele

Și președintele Klaus Iohannis a spus că „nu există niciun motiv real de panică”.

„Este normal să tratăm cu toată seriozitatea situația generată de apariția cazurilor de coronavirus în Europa și de confirmarea unui caz pe teritoriul României, dar nu există niciun motiv real de panică. Infecția cu acest virus provoacă în marea majoritate a cazurilor doar simptome ușoare, dureri în gât, tuse și febră, ca în orice răceală. Așadar, comportamentul firesc pe care fiecare dintre noi trebuie să îl avem acum este de a aplica cu rigurozitate recomandările autorităților și de a ne informa constant din surse credibile și oficiale”, a scris, joi, pe Facebook, președintele.

ludovic orban , coronavirus covid-19