Orban
Actualitate, Featured

Orban: Moţiunea simplă împotriva ministrului Cristian Ghinea a fost respinsă / Despre acuzaţiile PSD de fraudare, liderul PNL a replicat: Trebuie să numere mai bine

Ludovic Orban a afirmat că moţiunea simplă a PSD împotriva ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene Cristian Ghinea a fost respinsă. Preşedintele Camerei Deputaţilor a adăugat că, până acum, la toate moţiunile, hotărârile Camerei, modificările de Regulament au fost luate în calcul toate voturile exprimate online şi a transmis atât PSD, cât şi AUR că „trebuie să numere mai bine”.

„A fost respinsă moţiunea simplă. Trebuie să numere mai bine. Până acum s-au luat în calcul toate voturile online exprimate la toate moţiunile, la toate modificările de Regulament, la toate hotărârile Camerei Deputaţilor. Încă o dată vă spun. Moţiunea a fost respinsă”, a declarat Ludovic Orban, întrebat marţi la Parlament dacă a trecut sau nu moţiunea simplă împotriva ministrului Cristian Ghinea.

Camera Deputaţilor a respins marţi moţiunea simplă a PSD la adresa ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene Cristian Ghinea, a anunţat preşedinta de şedinţă, vicepreşedintele Camerei Cristina Prună.

Liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis a precizat că a fost încălcat Regulamentul de funcţionare a forului legislativ care spune că pot fi votate prin mijloace electronice doar actele normative, iar moţiunea simplă nu este un act normativ.

Ulterior plenului Camerei, Marcel Ciolacu a afirmat că PNL şi USR PLUS au fraudat votul la moţiunea simplă împotriva ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene Cristian Ghinea. „Toţi cei care încearcă prin furt să-l ţină în continuare în scaun pe Ghinea ca să deturneze miliarde din banii europeni vor răspunde în faţa legii”, a avertizat liderul PSD.