Premierul Ludovic Orban le cere parlamentarilor responsabilitate și spune că orice cheltuială suplimentară introdusă în dezbaterea OUG referitoare la rectificarea bugetară se va întoarce împotriva tuturor românilor.

Premierul Ludovic Orban le cere parlamentarilor să voteze rectificarea bugetară, dacă sunt responsabili „După ce au vrut să lase România fără guvern, azi PSD vrea să lase România fără buget. Solicit parlamentarilor să susțină OUG de rectificare a bugetului, pentru că e construită analizelor, studiilor de impact și a resurselor efective de care dispunem. Orice cheltuială suplimentară introdusă în dezbaterea OUG se va întoarce împotriva tuturor românilor, va accentua dezechilibrele și riscă să compromită perspectivele de relansare economică pe care le-am construit pe termen mediu și lung”, spune premierul Ludovic Orban.

El le cere parlamentarilor să fie responsabili.

„Și așa am făcut eforturi extrem de mari pentru a găsi resurse să creștem veniturile unor categorii importante, să creștem punctul de pensie, să găsim resurse pentru a susține creșterea alocațiilor pentru copii, pentru administrațiile locale pentru a putea face față în lupta cu pandemia”, mai spune premierul.

Întrebat ce va face dacă Parlamentul respinge articolul care prevede majorarea pensiilor cu doar 14% și revenirea la creșterea punctului de pensie cu 40%, el a răspuns că va ataca la CCR orice modificare a ordonanței, pentru că nu sunt resurse.

„Proiectul a fost votat de mult. Nu a avut la bază nimic, niciun fel de analiză, de prognoză. A fost adoptat într-o perioadă în care nu era pandemie, nu era criză economică. Trăim într-o nouă realitate. PSD trebuie să înțeleagă că acest mod iresponsabil de a face politică nu mai poate continua, pentru că va face rău fiecărui român”, mai spune Orban.

PSD a anunțat că profesorii și personalul auxiliar din învățământ ar putea primi bonus de 500 de euro, pe modelul medicilor, pentru că vor fi expuși în lupta cu pandemia, spune liderul deputaților PSD, Alfred Simonis. De asemenea, el a anunțat că parlamentarii vor respinge articolul care prevede majorarea pensiilor cu doar 14% și revenirea la creșterea punctului de pensie cu 40%.