Actualitate, Featured

Orban lauda prestatia lui Kovesi din Parlamentul European

Președintele PNL, Ludovic Orban, a lăudat prestația Laurei Codruța Kovesi la audierile pentru funcția de procuror șef al Parchetului European, punctând că europarlamentarii PSD și ALDE au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a sabota pe Kovesi. Orban a subliniat și că cei 5 europarlamentari PNL care au votat pentru Kovesi au fost decisivi:

“Votul în comisia CONT și în Comisia LIBE reprezintă o victorie foarte importantă pentru candidatul român la funcția de procuror șef al Parchetului European. Felicit europarlamentarii PNL pentru munca asiduă pe care au depus- o pentru acest rezultat remarcabil. Le mulțumesc partenerilor din PPE pentru susținerea puternică pe care ne-au acordat- o în această competiție acerbă, fără de care nu am fi putut câștiga. De asemenea, apreciem susținerea venită din partea parlamentarilor europeni din alte grupuri politice. Remarc, de asemenea, prestația foarte convingătoare pe care a avut-o Laura Codruța Kovesi în cadrul audierilor, deși i s-au pus foarte multe întrebări dificile, multe dintre ele chiar de către europarlamentari români din coaliția de guvernare.

Menționez pentru corecta informare a oamenilor că, deși în Comisia LIBE PNL are un singur reprezentant, astăzi au fost prezenți și au votat pentru Laura Codruța Kovesi 5 europarlamentari PNL ( care au înlocuit alți parlamentari PPE care, practic, ne- au cedat locul ): Siegfried Mureșan, Adina Vălean, Marian Jean Marinescu, Cristian Bușoi și Traian Ungureanu. Contribuția lor a fost decisivă. Gândiți-vă că diferența a fost de 4 voturi.

Condamn ferm atitudinea anti-românească a parlamentarilor europeni din PSD și ALDE care au făcut tot posibilul să saboteze candidatura lui Kovesi și somez guvernul să înceteze orice demers împotriva candidatului roman.

După votul din Parlamentul European va urma o negiocere cu Consiliul, urmând ca, cel mai probabil să se dea un vot final în plenul Parlamentului. Competiția continuă. Rămânem mobilizați și vom uza de toată influența noastră pentru a asigura succesul candidatului României”, a scris Ludovic Orban pe contul său de Facebook.

blank