Presa de la Budapesta
Actualitate, Featured

Orban, întrebat cum apreciază că presa de la Budapesta a relatat despre discursul său privind familia şi Biserica: Am spus lucruri de bun simţ

Ludovic Orban a declarat, întrebat cum apreciază faptul că presa de la Budapesta a relatat despre discursul susţinut cu câteva zile în urmă în care a vorbit despre valori precum familia, satul şi Biserica, faptul că a spus lucruri de bun simţ. „PNL este un partid liberal, un partid naţional liberal şi în acelaşi timp este un partid care are elemente care ţin de conservatorism şi creştin-democraţie. Credinţa în Dumnezeu, familia, apărarea bisericii, respectarea moralei creştine sunt lucruri normale, de bun simţ care practic fac parte din gândirea noastră” a mai spus Orban.

„Presa de la Budapesta? Am spus lucruri de bun simţ, lucruri care sunt binecunoscute, care au fost prezente în moţiunea cu care am câştigat Congresul şi care sunt conforme prevederilor statutului PNL şi care spune foarte clar că moţiunile cuprind valori, principii din doctrina liberală, creştin-democrat liberală şi conservatoare. De altfel, PNL este un partid liberal, un partid naţional liberal şi în acelaşi timp este un partid care are elemente care ţin de conservatorism şi creştin-democraţie. Credinţa în Dumnezeu, familia, apărarea bisericii, respectarea moralei creştine sunt lucruri normale, de bun simţ care practic fac parte din gândirea noastră”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat miercuri la Parlament cum apreciază faptul că presa ungară a relatat într-o notă pozitivă discursul său despre familia tradiţională şi Biserică.

Liderul PNL a adăugat că nu înseamnă că liberalii discriminează pe cineva care alte opinii.

„Asta nu înseamnă că noi, ca liberali, discriminăm pe cineva sau, noi ca liberali, nu manifestăm toleranţă faţă de păreri diferite, faţă de orientări diferite. Pe de altă parte, valori tradiţionale, româneşti, cum sunt satul, biserica, şcoala, familia, elemente care au stat la baza societăţii româneşti, sunt lucruri fundamentale. Ele au fost prezente şi în moţiunea din 2017”, a explicat Orban.

Referitor la faptul că unele voci din USR PLUS l-au criticat pentru remarcile privind juratul pe Biblie, liderul liberalilor a explicat: „M-am referit la unii. Ştiţi foarte bine că unii au jurat pe Biblie, alţii nu au jurat. În ceea ce mă priveşte pe mine şi practic toţi reprezentanţii PNL în instituţii care au jurat, noi am jurat şi pe Constituţie şi pe Biblie. Şi când te căsătoreşti, te căsătoreşti şi la primărie şi la Biserică.

Ludovic Orban a afirmat, duminică la alegerile interne pentru organizaţia PNL Bacău, că liberalii au nişte parteneri de guvernare care “parcă nu s-a născut aici’, precizând că nu i-a văzut la Ziua Drapelului Naţional, nu i-a văzut jurând pe Bibile sau să îşi facă cruce. El a mai spus că PNL trebuie să fie un partid puternic legat de Biserică, care să promoveze morala creştină.

Liderul deputaţilor USR PLUS Ionuţ Moşteanu a afirmat că în campania internă din PNL este vorba „despre care e cel mai antiuserist preşedinte”. El a mai spus că aşteaptă să se încheie Congresul în care va fi aleasă conducerea liberală astfel încât energia politicienilor să se concentreze asupra programului de guvernare.

blank