Premierul Ludovic Orban susține că există oameni pe scena politică care parcă își doresc să crească numărul de cazuri de coronavirus, asta pentru a câștiga puncte electorale din criticile aduse Guvernului. Orban arată că în lipsa măsurilor luate de Guvern, în România era prăpăd.

”Parcă cineva vrea să crească numărul de cazuri, parcă cineva vrea să arate că acest Guvern nu-și face treaba! Poate cineva să fie atât de cinic? Dacă există astfel de oameni, acești oameni nu-și iubesc țara!

Noi am tratat cu maximă seriozitate această pandemie, încă dinainte de a avea primul caz în România. Vă aduceți aminte că am fost făcuți zdrențe pentru măsurile de izolare, de carantinare. Dacă nu luam astfel de măsuri era dezastru în România. Gândiți-vă că nouă, până în luna iunie ne-au intrat peste 1,7 milioane de oameni în țară.

A fost o perioadă extrem de complicată, inclusiv în ceea ce privește găsirea specialiștilor, pentru că nu ne-am mai confruntat cu așa ceva. Deciziile au fost greu de luat!”, a spus Ludovic Orban, la B1 TV.