Ludovic Orban a precizat miercuri că înaintea de exprima votul final privind proiectul de lege de desfiinţare a Secţiei de Investigare a Infracţiunillor în Justiţie mai mulţi deputaţi PNL au fost sunaţi şi convocaţi la DNA Braşov. Liderul liberalilor a adăugat că era un apel fals şi le-a sugerat parlamentarilor partidului să sesizeze poliţia pentru a cerceta cine se află în spatele acestor apeluri.

„S-a petrecut un lucru absolut incredibil. Foarte mulţi colegi deputaţi din PNL, cu 40 de minute, cu 30 de minute, cu 20 de minute înaintea exercitării votului pe proiectul de lege de desfiinţare a Secţiei speciale, au fost sunaţi şi convocaţi la DNA Braşov. Înainte de a vota proiectul de lege privind desfiinţarea Secţiei speciale, mai mulţi deputaţi ai PNL au fost sunaţi de pe un număr de telefon, probabil număr de cartelă, şi au fost convocaţi la DNA Braşov. Evident că era un apel fals. Deci, cineva a premeditat ca, înaintea votului pe Secţia specială, deputaţi ai PNL să fie chemaţi în mod fals, să li se comunice că trebuie să se prezinte la DNA Braşov”, a afirmat Ludovic Orban miercuri la Parlament.

El a adăugat că le-a sugerat acestor deputaţi PNL să facă sesizare la poliţie.

„Eu le-am sugerat să facă sesizare la poliţie să se identifice proprietarul numărului de telefon, dacă este posibil, ca să se descopere cine este în spatele acestor apeluri. Am văzut două numere de telefon, care din câte ştiu erau diferite”, a completat Orban.

Acesta a mai spus că lista deputaţilor PNL care au fost sunaţi este lungă, printre ei numărându-se Sergiu Bîlcea, Luminiţa Barcari, sau Nicolae Giugea.

Proiectul de lege privind desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor în Justiţie (SIIJ) a fost adoptat miercuri de Camera Deputaţilor, în calitate de prim for sesizat. Raportul adoptat de către deputaţi are şi un amendament prin care magistraţii nu pot fi trimişi în judecată fără încuviinţarea CSM în prealabil. Iniţiativa legislativă merge la Senat, care este for decizional.