Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, consideră că după schimbarea sistemului de culegere a informaţiilor în interiorul MAI, Poliţia trebuie să se adapteze şi să colaboreze cu alte structuri ale statului. Afirmaţia a fost făcută în contextul în care Orban a fost întrebat, după execuţia omului de afaceri Ioan Crişan, dacă sistemul de culegere a informaţiilor mai funcţionează aşa cum trebuie.

Întrebat duminică, într-o conferinţă de presă la Arad, cât de bine funcţionează sistemul Poliţiei de culegere de informaţii, în contextul decesului omului de afaceri arădean Ioan Crişan după ce un dispozitiv exploziv a fost amplasat în maşina sa, Ludovic Orban a afirmat că Poliţia trebuie să se adapteze condiţiilor şi să colaboreze cu alte instituţii.

„În perioada guvernării Cioloş, fostul serviciul de informaţii, renumitul «Doi şi un sfert», Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă a suferit o modificare. De unde avea şi un sistem reţea de culegere (de informaţii – n.r.), avea colaboratori externi, practic s-a restrâns activitatea DGIPI din nişte motive pe care, personal, nu le-am înţeles foarte bine, dar Poliţia trebuie să se adapteze, structura poliţiei trebuie să fie adaptată în funcţie de cum sunt gândite structurile de organizare. De asemenea, trebuie să existe o colaborare interinstituţional şi cu alte entităţi care au capacitatea de a culege informaţii”, a afirmat Ludovic Orban, duminică, la Arad.

El a menţionat că e nevoie de „o anchetă foarte serioasă” după moartea omului de afaceri arădean.
Ludovic Orban a adăugat „Să fim cinstiţi: în mod normal, Poliţia trebuie să găsească căi, instrumente, în baza reglementărilor legale pentru a obţine informaţiile necesare”