Ludovic Orban nu-l iartă pe Klaus Iohannis după ce preşedintele s-a poziţionat mai degrabă alături de Florin Cîţu în campania internă din PNL.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat vineri, la prezentarea candidaturii sale la șefia partidului în fața membrilor PNL Dâmbovița, că liberalii nu îi datorează nimic președintelui Klaus Iohannis, afirmația fiind aplaudată la scenă deschisă.

Ludovic Orban: „Vi se pare că Guvernul ăsta chiar a funcţionat, aşa, la parametri? Scădem în sondaje, lumea îşi pierde încrederea”
„Eu cred că PNL nu are nicio datorie faţă de preşedintele Iohannis. Dimpotrivă. Am convingerea că preşedintele PNL trebuie să fie ales de membrii PNL cu mintea lor, cu gândirea lor şi cu sufletul lor. Eu cred că preşedintele PNL trebuie să fie îndatorat şi legitimitatea lui să se bazeze doar pe votul dumneavoastră, marea oaste a PNL. Vă asigur, în acelaşi timp, că după ce voi câştiga, va fi acelaşi parteneriat de succes cu preşedintele României, aşa cum a fost în toţi cei patru ani de zile cât am fost preşedintele PNL şi am câştigat aproape toate bătăliile pe care le-am dus”, a spus Ludovic Orban într-un discur electoral la Dâmboviţa.

Declarația lui Ludovic Orban, la minutul 52.47:

Klaus Iohannis a atras nemulţuimiri şi în USR PLUS

Dacian Cioloş a sugerat într-o dezbatere electorală suspendarea lui Klau Iohannis, ca scenariu fără urmări palpabile, dar a fost contrazis de colegii de partid.

Dan Barna s-a resemnat: „Suntem gata de opoziție până în 2024”. Cioloş ameninţă cu suspendarea lui Iohannis oferă şefia Senatului pentru revenirea USR PLUS la Guvernare
„Nu a existat nicio discuție în USRLUS pentru demiterea președintelui Iohannis. La un moment dat e nevoie de clarificări, fiindcă se tot rostogolesc informații greșite. Unele ar fi că reformele s-ar fi blocat la Ministerul Justiției, președintele Iohannis ieșind de mai multe ori în public cu critici la adresa mea. Blocajul desființării SIIJ l-a aruncat în spatele meu. În ultima perioadă, președintele nu a fost mediator al coflictului din coaliție, iar printr-o singură ieșire pubică a turnat gaz pe foc. Am vorbit despre niște momente în care am avut discuții și schimburi de idei, nu negocieri ascunse, pe care nu le-am făcut publice până acum, pentru că discuțiile continau. Desființarea SIIJ este ținută în Senat, dar fără să meargă la vot final. Iohannis mi-a solicitat să renunț la acest proreict și să venim cu desființarea SIIJ odată cu Legile Justiției. Consdier că sunt mai multe șanse să treacă acest proiect odată cu Legile Justiției. Președintele ne-a cerut să resetăm tot și să promovăm cu Legile Justiției desființarea Secției Speciale. Am avut și opoziția fățișă a celor de la UDMR. Această nouă abordare, de care începuse să vorbească și Cîțu, nu avea niciun argument care să ne facă să resetăm tot proiectul. Este totuși, un proiect validat de Comisia de la Veneția. CCR ne-a mai oferit multe surprize neplăcute. Cred că s-ar fi întins dicuțiile pe această desființare până la anul”, a declarat Stelian Ion.