Orban
Featured, Politic

Orban: Florin Cîţu, în cazul în care moţiunea de cenzură va fi adoptată de Parlament, nu poate fi desemnat de preşedintele Klaus Iohannis, pentru că există o decizie a CCR

Ludovic Orban a afirmat că Florin Cîţu nu mai poate fi desemnat din nou premier de către preşedintele Klaus Iohannis, în cazul în care trece moţiunea de cenzură, deoarece există o decizie a Curţii Constituţionale care spune că nu poate fi nominalizat prim-ministru o persoană care a ocupat această funcţie şi a fost dată jos prin moţiune de cenzură.

„În primul rând candidatul la funcţia de premier este decis de Consiliul Naţional al PNL. Primul lucru pe care trebuie să îl cunoască domnul Cîţu. Deci candidatul la funcţia de premier este votat în Consiliul Naţional, nu în BPN”, a declarat Ludovic Orban, întrebat marţi la Parlament ce se va întâmpla dacă pică Guvernul Cîţu şi PNL merge cu aceeaşi variantă de premier, invocând că statutul partidului spune că preşedintele formaţiunii este şi nominalizarea de prim-ministru.

Președintele Camerei Deputaților Ludovic Orban a adăugat că el este „Stan păţitul” în acest sens împreună cu preşedintele Iohannis.

„Doi, eu sunt Stan păţitul împreună cu preşedintele Iohannis. În strategia de provocare a alegerilor anticipate, dacă vă aduceţi aminte, după ce căzut Guvernul pe care l-am condus, când ne-am angajat răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi, preşedintele Iohannis m-a desemnat tot pe mine. Şi atunci PSD a atacat la Curtea Constituţională şi CCR a decis, fără nicio legătură cu litera şi spiritul Constituţiei, că nu poate fi desemnat ca premier un prim-ministru care a căzut în urma unei moţiuni de cenzură. Deci Florin Cîţu, în cazul în care moţiunea de cenzură va fi adoptată de Parlament, nu poate fi desemnat de preşedintele Klaus Iohannis, pentru că există o decizie a CCR. Iar dacă ar face-o, preşedintele ar încălca

blank