Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi, la Târgoviste, că PNL și Klaus Iohannis pot câștiga alegerile prezidențiale din primul tur de scrutin. „Vă cer ca în 2019 să câștigăm alegerile din primul tur”, le-a transmis Orban simpatizanților PNL.

Ludovic Orban: Conform legii, însă, pentru a fi declarat câștigător din primul tur, un candidat trebuie să obțină mai mult de jumătate din voturile tuturor alegătorilor înscriși în listele electorale, adică peste 9 milioane de voturi. La ultimele alegeri, în 2014, în primul tur au fost prezenți 9,7 milioane de alegători.

„Vă cer ca în 2019 să câștigăm alegerile din primul tur.Putem, fără niciun fel de problemă, să câștigăm alegerile, încă din primul tur, cu un scor la care nu se așteaptă nimeni. Vă garantez că avem această capacitate de a le câștiga, chiar la o diferență foarte mare de al doilea clasat, atât datorită faptului că președintele Iohannis este singurul candidat la președinție care are statura necesară, experiența necesară și capacitatea de a transforma în bine, România, cât și datorită organizației extraordinare a Partidului Național Liberal, de aici, și care sunt convins că se va bate cu toată tăria pentru a câștiga alegerile în fiecare localitate”, le-a transmis Ludovic Orban liberalilor.