Featured, Politic

Orban, după refuzul Pro România dea-i susține guvernul: Cine nu ne votează este cu Dăncilă!

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat miercuri, la finalul negocierilor cu partidele parlametare care au susținut moțiunea, că se aștepta la decizia comunicată de Victor Ponta, și-anume că Pro România nu va susține Guvernul PNL.

„Sincer să vă spun, nici nu aveam foarte mari așteptări. Pe de altă parte, îmi e greu să înțeleg această atitudine. Votezi o moțiune să dai jos guvernul, dar nu participi să învestești un guvern care să îl înlocuiască”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul desemnat crede încă în șansele de reușită la votul de învestitură, chiar dacă nu se bazează pe voturile Pro România și anunță că poartă negocieri individuale cu parlamentari, inclusiv de la PSD.

„Mă așteptam la această poziție. Asta nu înseamnă că șansele de a reuși învestitura nu rămân în picioare. Continuăm negocierile individuale cu parlamentari inclusiv din PSD. Nu purtăm negocieri instituționale cu PSD. Încercă să îndepărtăm rămășițele acestui guvern toxic”, susține Ludovic Orban.

Orban a declarat, din nou, că cei care nu vor vota Guvernul PNL, înseamnă că își doresc menținerea la putere a PSD și a Vioricăi Dăncilă.

„Din punctul meu de vedere lucrurile sunt foarte simple. Cine nu votează Guvernul PNL este de fapt cu PSD și cu Dăncilă și se face coresponsabil la păstrarea ilegitimă la putere a acestei rămășițe de guven care face numai prostii, pe de altă parte cine nu votează devine responsabil pentru inexistența unui guvern care să ia măsuri extrem de importante pentru România.”

Întrebat dacă înainte adoptării moțiunii de cenzură au existat discuții despre un viitor guvern, din care să facă parte și alte partide, inclusiv partidul lui Victor Ponta, Ludovic Orban a răspuns: „Nu a existat o înțelegere de a sprijini o formulă de guvernare (…) Sincer nici nu mi-aș dori să guvernez alături de Victor Ponta”.

Premierul desemnat a prezentat și un posibil calendar pentru votul de învestitură.

„Voi transmite o scrisoare Birourilor Permanente Reunite în care voi propune un calendar de învestitură. Calendarul e cât mai rapid. Luni și marți audierea miniștrilor, iar miercuri să se convoace plenul pentru votul de învestitură.”