Preşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban a afirmat că ultima măsură care ar trebui luată este carantinarea, întrebat despre incidenţa infectărilor cu SARS-CoV-2 în Capitală care marţi a ajuns la 6,22 la mia de locuitori. El a adăugat că până atunci ar trebui luate alte măsuri care să reducă rata de infectare.

„Măsurile care se iau, se iau pe baza unor evaluări complexe care sunt făcute de specialişti şi în funcţie de situaţia existentă se vor lua astfel de măsuri. Ludoci Orban spune că personal, crede că ultima măsură care ar trebui luată ar trebui să fie carantinare, până atunci ar trebui luate alte măsuri pentru a reduce rata de infectare în Capitală”, a declarat președintele Camerei Depuraților laParlament marţi la Parlament.

Potrivit GCS, rata de infectare tranmisă luni pentru Capitală este de 6,22 la mia de locuitori.

Premierul Florin Cîţu a declarat, întrebat despre rata de infectare în Capitală care ar fi de 6,22 la mia de locuitori, că bucureştenii ar trebui să ignore scenariile şi să aştepte decizia. Şeful Guvernului a adăugat că va fi o întâlnire marţi la Ministerul Sănătăţii privind posibile măsuri şi restricţii care ar putea fi luate în Bucureşti, însă carantinarea totală a oraşului nu este o opţiune.

În schimb, ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a declarat, marţi, referitor la carantinarea Bucureştiului, că „nicio măsură nu poate fi exclusă niciodată, atâta timp cât vorbim despre sănătatea oamenilor, dar nu vorbim despre carantinare în zilele imediat următoare”. În cursul zilei de marţi vor fi însă anunţate noi restricţii.