Argeş
Actualitate, Featured

Orban, despre demiterea inspectorului şcolar de la Argeş, după solicitarea Alinei Gorghiu: Nu ştiam că am o colegă senator care conduce Guvernul şi Ministerul Educaţiei şi că inspectorii şcolari sunt schimbaţi la comandă politică

Ludovic Orban a declarat, întrebat despre demiterea Lilianei Murguleţ din funcţia de inspector şcolar general al judeţului Argeş, după ce o solicitare publică în acest sens a fost făcută de Alina Gorghiu, că nu ştia că are o colegă senator care conduce „Guvernul şi Ministerul Educaţiei şi că inspectorii şcolari sunt schimbaţi la comandă politică”.

„Nu ştiam că am o colegă senator care conduce Guvernul şi Ministerul Educaţiei şi că inspectorii şcolari sunt schimbaţi la comandă politică. Din întâmplare o cunosc pe doamna profesoară Murguleţ. A fost profesoară într-un liceu care mi-este apropiat şi în care cineva foarte apropiat de mine a învăţat. Este un cadru didactic cu un înalt profesionalism, extrem de serios şi care a condus Inspectoratul Şcolar cu rezultate. Aceasta decizie este a nu ştiu câta decizie în care se fac schimbări în administraţie pentru că există o patimă prea mare în competiţia internă”, a afirmat marţi Ludovic Orban.

Inspectorul general al IŞJ Argeş Liliana Murguleţ, a fost demisă din această funcţie, în urma acuzaţiilor privind implicarea unor copii de liceu în alegerile interne ale organizaţiei. Poziţia a fost preluată de Alina Ramona Manea, directoarea Colegiului Naţional I.C. Brătianu.

Senatoarea PNL Alina Gorghiu a afirmat, luni, că inspectorul şcolar general al judeţului Argeş trebuie demis de urgenţă pentru că a dus politicul în şcoală şi elevii în politică ca să fie asigurată victoria la alegerile interne ale partidului a unui anume lider la PNL Piteşti. „Inspectorul şcolar general «a înscris elevi de liceu în partid, deşi conform convocatorului, drept de vot au doar membri cotizanţi până la 31 decembrie»”, a adăugat ea.

blank