Orban
Featured, Politic

Orban, despre afirmaţiile Voiculescu privind calcularea ratei de infectare: N-am avut timp să citesc commenturile. Eu sunt un om ocupat. Cred că aşa trebuie să fie orice om care deţine o funcţie importantă

Ludovic Orban a precizat cu referire la faptul că Vlad Voiculescu a comentat la o postarea Violetei Alexadru şi a spus că anul trecut, înainte de alegeri, din calculul incidenţei au fost eliminate focarele, iar din calculul incidenţei la 14 zile au fost pierdute vreo două zile, că acest lucru nu s-a întâmplat. Liderul PNL a adăugat că nu are timp să citească comentarii pe Facebook deoarece este „un om ocupat” şi consideră că aşa trebuie să fie orice om care este în serviciul public sau care deţine o funcţie importantă în stat.

„Ministrul Sănătăţii trebuie să conducă lupta contra pandemiei. Ministrul Sănătăţii trebuie să susţină procesul de vaccinare. Ministrul Sănătăţii trebuie să pregătească proiectele care urmează a fi finanţate, atât pe Planul Naţional de Rezilienţă şi Redresare, cât şi pe exerciţiul financiar 2021-2027, ministrul Sănătăţii trebuie să urmărească avizarea tuturor proiectelor de achiziţie care sunt solicitate de spitale şi care sunt finanţate din cele peste 1,2 miliarde din fonduri europene pe care noi le-am mobilizat pentru a susţine aceste investiţii în creşterea calităţii serviciilor de sănătate în spitale. Ministrul Sănătăţii trebuie să fie foarte, foarte ocupat. În ceea ce priveşte modalitatea de calcul a ratei de incidenţă, ea a fost cunoscută pe toată perioada. Cu sprijinul STS a avut pus la punct o aplicaţie Corona-Forms în care este transparent şi cunoscut tot procesul. În aplicaţie au intrat centrele de testare, direcţiile de sănătate publică, INSP, Casa de Sănătate, medicii de familie, pacienţii care erau diagnosticaţi. Aceste date sunt date cunoscute care nu pot fi modificate în niciun fel”, a declarat Ludovic Orban, întrebat miercuri la Parlament despre „artificiile” făcute înaintea alegerilor de anul trecut privind calcularea ratei de infectare despre care a vorbit Vlad Voiculescu.

Chestionat ce crede despre faptul că PSD vrea înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă privind afirmaţiile lui Vlad Voiculescu, preşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban a răspuns: „Dacă cei de la PSD au timp să se uite în commenturile făcute de un ministru la 12.00 noaptea pe o postare făcută de un deputat să îşi întemeieze un demers de constituire a unei comisii de anchetă pe analiza commenturilor de pe postările de pe paginile deputaţilor. Ministrul Sănătăţii trebuie să se ocupe de sănătatea cetăţenilor”.

Referitor la Faptul că Voiculescu a susţinut că în calcularea incidenţei se pierdeau două zile din 14, Orban a replicat: Nu se pierdea niciodată sub nicio formă”.

„Eu nu am avut timp să citesc commenturile. Chiar sincer nu am nici măcar timp să mă uit pe postările colegilor mei pe paginile lor de Facebook, d-apăi să stau să citesc commenturile de pe paginile de Facebook ale colegilor mei sau ale tuturor parlamentarilor din coaliţie. Eu sunt un om ocupat. Eu sunt un om care are o activitate care nu îmi permite să urmăresc şi să dau commenturi. Cred că aşa trebuie să fie orice om care este în serviciul public, care deţine o funcţie importantă în stat şi trebuie să îşi dedice energia şi întreaga activitate pentru atingerea obiectivelor pentru care este învestit în funcţia respectivă”, a completat liderul PNL.

Preşedintele PNL Bucureşti, deputatul Violeta Alexandru, a afirmat pe pagina sa de Facebook, că afirmaţii politice de gen „Nu am încredere în cifrele cazurilor de COVID-19” nu doar că nu ajută, dar sporesc îngrijorarea.

În replică, într-un comentariu la această postare, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a precizat că anul trecut, înainte de alegeri, din calculul incidenţei au fost eliminate focarele, iar din calculul incidenţei la 14 zile au fost „pierdute” vreo două zile.

”Până să vorbim despre cum comunicăm, ceea ce comunicăm ar trebui să fie cât mai aproape de adevăr. Contează, mai ales în situaţii de genul asta. Altfel ne furăm singuri caciulă minţindu-ne frumos”, scrie ministrul Sănătăţii.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a anunţat că va propune înfiinţarea unei comusii parlamentare pentru a verifica dacă datele prezentate înainte de alegerile din 2020 au fost corecte. De asemenea, eurodeputatul PSD Victor Negrescu a anunţat că a solicitat Comisiei Europene să demareze o anchetă cu privire la posibila falsificare de către fostul Guvern PNL a datelor medicale referitoare la COVID-19.


blank