Ludovic Orban
Featured, Politic

Orban: Dacă nu se îndeplinesc condiţiile pe care le-am pus, voi înfiinţa o nouă formaţiune politică. 2-3 săptămâni, orizontul de timp pentru o decizie / Se îmbată cu apă rece cine îşi imaginează că PNL are mai mult de 15% în intenţiile de vot

Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban anunţă că, dacă PNL nu „întoarce spatele chiriaşului de la Cotroceni” şi dacă nu organizează un congres pentru alegerea conducerii formaţiunii, ia în calcul înfiinţarea unui nou partid, alături de parlamentari care îl susţin. „Speranţa moare ultima, încă mai sper. (…) speranţa nu e foarte mare, dar mai am să zic, cum se zice, de doi bani speranţă că poate le vine mintea la cap unei majorităţi din colegii mei”, spune Orban.

Întrebat dacă va pleca din PNL şi va înfiinţa o nouă formaţiune politică, alături de senatorii şi deputaţii care îl susţin, Ludovic Orban a răspuns: „Dacă nu se îndeplinesc condiţiile pe care le-am pus, mai mult ca sigur că da”.

Întrebat dacă îl va invita şi pe primarul general al Capitalei în formaţiunea politică pe care ar putea să o înfiinţeze, fostul preşedinte al PNL a răspuns că nu a avut discuţii cu acesta pe acest subiect.

„Speranţa moare ultima, încă mai sper, că Partidul Naţional Liberal este partidul în care au am investit enorm. (…) Din păcate, astăzi, în punctele strategice ale Partidului Naţional Liberal, în structurile care generează deciziile practic sunt nişte oameni care îl ascultă numai pe Iohannis. (..) Sper, speranţa nu e foarte mare, dar mai am să zic, cum se zice, de doi bani speranţă că poate le vine mintea la cap unei majorităţi din colegii mei, se vor trezi, vor rupe complet relaţiile cu Iohannis”, a adăugat Ludovic Orban.

El spune că va lua o decizie cu privire la viitorul său politic, „într-un timp rezonabil”, indicând, în acest context, orizontul temporal de două-trei săptămâni.
Orban consideră că „brandul” PNL „este într-un mare pericol”, arătând că partidul a scăzut de la o intenţie de vot de 27% PNL şi este „prăbuşit”.

„Se îmbată cu apă rece cine îşi imaginează că avem mai mult de 15%”, susţine Orban.
Fostul preşedinte a reclamat de asemenea că, după dezafilierea sa de la grupul parlamentar al partidului, cei care l-au susţinut din teritoriu au fost fie daţi afară din partid, fie schimbaţi din funcţiile publice pe care le deţineau. El a dat, în acest sens, exemplul fostului subprefect al Capitalei şi al fostului subprefect al judeţului Argeş Emanuel Soare.