Featured, Politic

Orban dă de înțeles că nu-ți face probleme pentru investirea guvernului are voturi necesare

Ludovic Orban anunță că a negociat susținerea a 234 de parlamentari pentru Guvernul său. Este o majoritate fragilă, având în vedere că, pentru a ajunge la Palatul Victoria, e nevoie de 233 de voturi.

225 de voturi vin de la PNL, USR, ALDE, UDMR, PMP și de la minorități, iar premierul desemnat spune că mai are angajamente de vot de la alți 9 parlamentari. În aceste condiții, Ludovic Orban este obligat să continue negocierile individuale cu parlamentarii Pro România și PSD, de la care ar mai putea obține câteva voturi.

În același timp, liberalii trebuie să vină cu o strategie pentru a contracara boicotul pregătit de PSD, formațiune care pare hotărâtă să întârzie cât mai mult debarcarea guvernului demis.

„Voturi instituționale sunt 225, ale formațiunilor politice care au declarat susținerea. Mai avem angajamente de vot azi din partea a cel puțin nouă parlamentari. Am angajat discuții cu foarte mulți parlamentari, individual. Vom discuta în continuare cu parlamentari Pro România pentru a participa efectiv, ca să nu participe la boicotul PSD”, a spus Ludovic Orban.

Întrebat dacă va discuta și cu Victor Ponta, președintele Pro România, Orban a răspuns: În măsura în care e deschidere și din partea lui”.

PMP a anunțat astăzi că va vota guvernul Orban, dar cu câteva condiții, potrivit președintelui formațiunii, Eugen Tomac.

Și președintele USR, Dan Barna, a spus că toți parlamentarii USR vor vota pentru învestirea Guvernului Orban, indiferent de nemulțumirile pe care le au, și că luni va semna un acord politic cu premierul desemnat.