Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul liberal Ludovic Orban, şi-a exprimat miercuri seară convingerea că se va ajunge la o înţelegere politică în ceea ce priveşte bugetul Capitalei, PNL fiind deschis spre dialog în acest sens.

Întrebat dacă PNL este de acord ca Horia Tomescu, viceprimarul susţinut de USR PLUS, să primească drept de semnătură pentru cele 19 spitale, Orban a afirmat că nu cunoaşte detaliile, dar “primarul are ultimul drept de semnătură, nu poate fi o delegare”.

“Discuţia trebuie să fie despre buget şi nu trebuie să fie o discuţie care să vizeze alte lucruri. Obiectivul nostru este ca Bucureştiul să aibă buget. Sunt convins că vom ajunge la o înţelegere. Nu pot să vă dau acum un termen, dar deschiderea la dialog există din partea PNL (…). Prin discutarea ideilor se va continua dialogul şi se va ajunge la o formă care să fie sprijinită şi de PNL şi de USR”, a afirmat Orban după şedinţa coaliţiei de guvernare.

El a adăugat că în mod sigur se vor găsi soluţii, aşa cum s-a întâmplat şi la Sectorul 1.

“Sunt convins că se vor găsi soluţii, aţi văzut că la Sectorul 1, deşi era o dispută iniţială, prin dialog şi discuţii asupra viziunii fiecărei formaţiuni s-a ajuns la o înţelegere”, a susţinut Orban.

Proiectul de buget al Capitalei pentru anul 2021 nu a fost adoptat miercuri în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti pentru că reprezentații USR PLUS nu au fost de acord cu acesta. În urma unei şedinţe care a durat mai mult de trei ore, proiectul de buget al Capitalei a înregistrat 17 voturi “pentru”, 22 “împotrivă” şi 14 abţineri.