Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat marți, referitor la noua propunere de comisar european trimisă de Viorica Dăncilă, că premierul demis nu mai are nicio calitate să facă această propunere. „Mi se pare încă o obrăznicie a doamnei Dăncilă să îți propui să mai faci a treia propunere de comisar european”, a declarat Orban.

Ludovic Orban admite însă că decizia aparține președintelui desemnat al Comsiei Europene, Ursula von der Leyen.

„În mod normal daca Dăncilă a trimis o noua propunere este decizia doamnei președinte desemnat a Comisiei Europene (…) Sunt convins că președintele Comisei Europene conoaște situația din România și va lua decizii ținând cont de toată situația politică”, susține Ludovic Orban.

Orban consideră cea de a treia propunere făcută de Viorica Dăncilă ca fiind deja „o telenovelă”.

„Parcă pe Victor Negrescu l-au și schimbat din funcția de ministru pentru că au considerat ca nu e bun. A ajuns aproape o telenovelă, este clar că doamna Dăncilă nu mai are nicio calitate să facă o propunere care să reprezinte România. România s-a făcut de râs din cauza doamnei Dăncilă pentru că nici măcar nu s-au calificat celelalte două propuneri. Din punctul meu de vedere doamna Dăncilă nu mai are nicio calitate de a face o propunere pentru România încălcând din nou legea fără o audiere în Parlament și fără o consultare cu Președintele României”, a completat Ludovic Orban.

Citeste si...
Ultima Oră Ludovic Orban vrea locale pe 28 iunie

Premierul desemnat susține că viitorul Guvern ar trebui să facă propunerea de comisar.

„Dacă Guvernul este învestit pe 4 noiembrie poate face o propunere în timp util”, a mai declarat acesta.

Viorica Dăncilă va trimite o a treia propunere de comisar european după ce Rovana Plumb și Dan Nica au fost respinși. Întrebată marți, la ieșirea din Primăria Săndulești, județul Cluj, despre informațiile potrivit cărora Victor Negrescu ar fi propunerea Guvernului pentru funcția de comisar european, Viorica Dăncilă a spus: „Da, este o variantă domnul Negrescu, având în vedere experiența de care se bucură: a fost europarlamentar, a fost ministrul pentru Afaceri Europene, deci îl recomandă experiența pe care o are pentru funcția de comisar european”.