Orban
Politic

Orban: Cîrstoiu a acceptat să fie acarul Păun pentru PSD şi PNL/Firea, precum Caţavencu care proclama candiatura lui Dandanache

Medicul Cătălin Cîrstoiu are zero şanse să câştige primăria Capitalei chiar dacă e susţinut şi de PSD şi de PNL, a spus liderul formaţiunii Forţa Dreptei, Ludovic Orban.

Ludovic Orban: Îmi pare rău pentru dl Cîrstoiu că a acceptat rolul de figurant al PSD şi PNL. Că a acceptat să fie acarul Păun de serviciu pentru dezastrul PDS şi PNL din Bucureşti, că a acceptat să fie interfaţa pentru două partide care şi-au bătut joc de Bucureşti în ultimii ani.

Întrebat ce şanse îi dă în cursa pentru PMB, Orban a răspuns tranşant: „Zero”.

Cât despre Firea, vizibil dezamăgită de faptul că Ciolacu a ales să nu o susţină pe ea, ci un outsider, Orban a punctat că cele întâmplate sunt exact ca într-o piesă de Caragiale.

„Îmi aduc aminte de Caragiale, în scena în care Caţavencu proclamă susţinerea lui Agamiţă Dandanache, după ce a făcut tot ce e posibil să facă anti-campanie pentru un candidat venit de la centru a ajuns să fie cea care a proclamat candidatura lui Agamiţă Dandanache.

Ludovic Orban crede că ”indiferent ce candidat va desemna alianța PSD-PNL, acest candidat nu are nici o șansă să câștige Primăria Capitalei, pentru că actualul Guvern format din PSD și PNL și-a bătut joc de București în ultimii trei ani de zile, cum de altfel PSD și-a bătut joc de București 12 ani de zile, cu primari care n-au făcut altceva decât circ ieftin și care au adus orașul în pragul falimentului, mă refer la mandatele lui Oprescu și mandatul Gabrielei Firea”.

În opinia sa, ”Cîrstoiu nu poate să spună că e un înger, dacă vine ca și candidat din partea PSD-PNL. Poartă răspunderea pentru tot ce au făcut rău PSD și PNL, atâta timp cât el acceptă să candideze din partea PSD și PNL. De altfel, lipsa de respect față de bucureșteni a acestor două partide este arătată și de modul de desemnare a candidatului la Primărie, adică patru ani de zile nu și-au pregătit candidat, nici PSD, nici PNL, nu au pregătit un program, care să ofere soluții viabile pentru rezolvarea marilor probleme ale Bucureștiului și printr-o târguială politică improvizată pe ultima sută de metri, scot din joben un candidat care nu are nici o legătură cu ei”.

Citește și  Guvernul nu a ajuns la un acord cu FMI şi CE.

Președintele partidului Forța Dreptei spune că ”doar anul acesta, PSD și PNL au jefuit Bucureștiul. Prin legea bugetului de stat, sumele și cotele defalcate acordate pentru bugetul local al municipiului București au scăzut cu 620 de milioane. Mai mult decât atât, refuză de o lună de zile să adopte bugetul Capitalei”.

Închei prin a spune că şi eu îl susţin pe Cîrstoiu, dar îl susţin că director al Spitalului Universitar.”, declară Orban.

blank