Featured, Politic

Orban: Cine nu susține investirea Guvernului o vrea menținută la putere pe Dăncilă

Liberalii au negocieri, la Paralament, pentru susținerea guvernului Ludovic Orban. Premierul desemnat a discutat cu reprezentanții Partidului Mișcarea Populară, singurul partid care și-a exprimat deschis dorința de a intra la guvernare.

„Astăzi avem discuţii cu delegaţia care reprezintă PMP. Avem programate discuţii cu toţi partenerii care au contribuit la succesul moţiunii de cenzură şi vom discuta cu fiecare în parte. Eu sunt încrezător că partenerii care au contribuit la succesul moţiunii de cenzură vor susţine învestirea guvernului în Parlament pentru că altfel rămâne la putere Viorica Dăncilă şi nu văd motive serioase pentru a nu susţine învestirea guvernului, cu atât mai mult cu cât cu o parte din ei colaborăm de la începutul legislaturii şi suntem practic în Opoziţie, iar cu ceilalţi colaborăm de o bucată de timp, timp în care au văzut cine suntem şi ce putem. Nu văd absolut niciun fel de piedică peste care să nu putem trece în a putea genera majoritatea necesară învestirii guvernului”, a spus Orban.

„Suntem deschişi la un dialog, la găsirea celor mai bune soluţii pentru ca România să aibă un guvern competent, care să beneficieze de o majoritate parlamentară şi care să facă ceea ce este necesar pentru ţară, de asemenea, pentru a elibera cât mai rapid sediul guvernului, sediul ministerelor, de cei care se află astăzi la butoane şi care au fost demişi prin moţiunea de cenzură şi care, pe ultima sută de metri, dau ţeapă după ţeapă şi creează probleme extrem de grave pentru viitorul guvern, fie prin angajarea de cheltuieli pentru care nu există resurse, fie prin semnarea unor contracte fără îndeplinirea bazei legale, fie prin blocarea unor contracte, fie prin declanşarea unor concursuri pe scară largă pentru fixarea pe posturi a politrucilor PSD, care au fost băgaţi interimari pe uşa din dos.

Toate lucrurile astea se întâmplă acum, iar eu cred că vital pentru România este ca, într-un timp cât mai scurt posibil, să se poată instala un guvern al actualei Opoziţii, un guvern care să fie sprijinit de formaţiunile politice care au contribuit la succesul moţiunii de cenzură şi un guvern care să atace marile probleme cu care se confruntă România astăzi”, a adăugat el.