Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Ludovic Orban, a declarat joi, la Botoşani, că militează pentru drepturi egale între angajaţii din sistemul privat şi cei din sectorul public, potrivit agerpres.ro.

Liderul liberal a afirmat, în cadrul unui miting organizat la Casa de Cultură a Sindicatelor, că statul trebuie să încurajeze acordarea de tichete de vacanţă angajaţilor din sectorul privat, în aceleaşi condiţii ca şi în sectorul de stat, propunând adoptarea unui act normativ care să prevadă deduceri fiscale pentru angajatorii privaţi care acordă vouchere de vacanţă.

“Trebuie să le spunem angajaţilor din mediul privat că PNL se bate bate pentru mai multe lucruri, care sunt simple şi pe care puteţi să le povestiţi. În sistemul public se dau voucherele de vacanţă pentru toţi angajaţii din sistemul public. În sistemul privat… Angajaţii din sistemul privat nu primesc vouchere de vacanţă decât dacă vrea patronul. Ceea ce vrem noi este să facem o egalizare de tratament între angajaţii din sectorul privat şi cei din sectorul public şi, dacă Guvernul a hotărât să le dea celor din sistemul public vouchere de vacanţă, păi să dea acelaşi lucru celor din mediul privat. Sigur că nu putem obliga companiile, dar avem un proiect de lege care spune un lucru foarte clar: asigurarea deductibilităţii cheltuielii angajatorilor pentru acordarea voucherelor de vacanţă în mediul privat. Atunci o să aibă tot interesul să dea şi în mediul privat, atâta timp cât pentru ei nu va reprezenta o cheltuială şi este profund normal, conform egalităţii în faţa legii, egalităţii drepturilor între angajaţii din sectorul privat şi sectorul public”, a afirmat Ludovic Orban.