Ludovic Orban a precizat că în şedinţa coaliţiei de luni a fost stabilită reglementarea câtorva lucruri care să îmbunătăţească buna funcţionare a coaliţiei. El a adăugat că aşteaptă ca USR-PLUS să propună o persoană la portofoliul Sănătate, iar poziţia PNL este aceeaşi şi anume că „doar această coaliţie e soluţia politică de guvernare a României”.

„Am făcut analiza situaţiei. Fiecare partid şi-a prezentat punctul de vedere. Am stabilit să îmbunătăţim funcţionarea coaliţiei, să reglementăm câteva lucruri suplimentare pentru buna funcţionare a coaliţie şi discutăm astăzi, de la ora 16.00”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat marţi la Parlament care au fost concluziile întâlnirii de luni a coaliţiei.

Chestionat dacă va fi modificat protocolul de funcţionare a coaliţiei, Orban a răspuns: „Când o să luăm deciziile, le vom face publice. Suntem pe parcursul unor discuţii în care înţelegerea a fost să comunicăm doar aceste lucruri”.

Întrebat mai departe dacă ar trebui evaluat şi premierul, nu doar membrii Guvernului şi de faptul că USR-PLUS vrea să propună la şedinţa de marţi a coaliţiei acest lucru, liderul PNL a replicat: „Dacă vor să pună, vom discuta şi un astfel de subiect. Ne vom prezenta punctele de vedere în discuţii şi în măsura în care vom lua decizii, le vom anunţa public”.

Ludovic Orban a precizat că poziţia PNL pe care o ştiţi a rămas aceeaşi. PNL consideră că doar această coaliţie e soluţia politică de guvernare a României, că trebuie să ne concentrăm pe buna guvernare, pe aplicarea programului de guvernare, pe rezolvarea problemelor care există în economie, în societate. Lupta cu pandemie pentru a reveni cât mai rapid la o viaţă normală. Faptul că apar anumite situaţii care necesită discuţii suplimentare se datorează, în mod evident, unor situaţii obiective. Decizia premierului a fost o decizie corectă, necesară, care a avut ca scop îmbunătăţirea performanţei Ministerului Sănătăţii, un minister fundamental în vreme de pandemie. Aşteptăm propunerea din partea colegilor noştri de la USR-PLUS în persoana viitorul ministru pentru a putea avea un titular care să se apuce de treabă”, a conchis Orban.

Ioana Mihăilă, în prezent secretar de stat la Ministerul Sănătăţii, ar putea fi nominalizată pentru postul de ministru de USR PLUS, existând mari şanse ca fostul ministru Vlad Voiculescu să fie consilier onorific al ministrului, potrivit unor surse din alianţă. Ioana Mihăilă este medic endocrinolog, deţine împreună cu soţul său o clinică medicală, a candidat la Primăria Oradea şi,potrivit propriilor declaraţii, s-a înscris în PLUS din prima zi de existenţă a partidului. Ea deţine mai multe terenuri şi case în Oradea, are peste 400.000 de lei în conturi şi a acordat un împrumut de 20.000 de lei USR în campania electorală.

Citeste si...
In cazul Maternitatea Giuleşti, CEDO a decis ca statul român să plateasca despagubiri