Orban
Actualitate, Featured

Orban anunţă că va exista în partid o discuţie despre remanierea lui Alexandru Nazare: Orice remaniere creează nesiguranţă

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat, vineri seară, că va exista o discuţie în cadrul partidului despre remanierea lui Alexandru Nazare, dar şi despre cel care urmează să-i ia locul. ”Domnul ministru Nazare şi-a făcut datoria ca ministru al Finanţelor”, a afirmat Orban. Întrebat dacă se pune problema retragerii sprijinului politic premierului Cîţu, preşedintele PNL a replicat: ”Suntem departe de o astfel de decizie”.

Ludovic Orban a fost întrebat, vineri seară, după Gala TNL, dacă va exista o discuţie despre remanierea lui Alexandru Nazare în partid şi a răspuns: ”Voi lua o decizie, după ce mă voi consulta cu colegii. Va trebui să luăm o decizie şi de nominalizarea unui ministru al Finanţelor”.

”Am apreciat activitatea ministrului Nazare (…)Domnul ministru Nazare şi-a făcut datoria ca ministru al Finanţelor şi eu sunt foarte mulţumit şi apreciativ faţă de activitatea domniei sale”, a adăugat liderul PNL.

Întrebat dacă se pune problema retragerii sprijinului politic premierului Cîţu, preşedintele PNL a replicat: ”Suntem departe de o astfel de decizie”.

Întrebat dacă ar trebui să aibă loc o analiză a premierului în coaliţie, Orban a afirmat: ”Am intrat în competiţie electorală pentru funcţia de preşedinte al PNL şi orice evaluare în momentul de faţă a activităţii premierului şi a guvernului va putea fi privită din perspectiva acestei competiţii. Oricum, va exista o competiţie şi probabil, colegii mei când vor veni să voteze preşedintele partidului vor ţine cont şi de evaluarea personală pe care o fac asupra guvernării”.

De asemenea, întrebat dacă se mai aşteaptă la remanieri ale miniştrilor care-l susţin, Orban a afirmat: ”Din punctul meu de vedere, orice remaniere creează o anumită nesiguranţă şi instabilitate la nivel guvernamental, creează tensiuni, atât în partid, cât şi în coaliţie şi nu cred că este momentul potrivit pentru o remaniere de ministru, mai ales în contextul în care ne regăsim şi mai ales ţinând cont de faptul că suntem la 6 luni de la preluarea guvernării”.

Referitor la declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis în legătură la schimbarea unui ministru, Orban a afirmat: ”Florin Cîţu este prim-ministru al PNL, susţinut de PNL, este senator al PNL, membru al PNL şi obligaţia oricărui membru al PNL este să respecte Statutul, să respecte regulamentele şi să acţioneze în conformitate cu acestea în toate funcţiile publice de reprezentare în care este susţinut de partid”.

Klaus Iohannis a semnat joi decretul pentru revocarea lui Alexandru Nazare din funcţia de ministru al Finanţelor, precum şi decretul pentru preluarea interimară a portofoliului de către premierul Florin Cîţu.
Prim-ministrul Florin Cîţu a precizat că a discutat cu liderii coaliţiei despre această remaniere, că în cursul zilei de marţi a informat despre această decizie şi că a avut încă o discuţie joi dimineaţă cu toţi liderii coaliţiei.

La rândul său, Alexandru Nazare a explicat că şi-a făcut treaba la minister, cu rezultate vizibile, apreciate de multe ori chiar şi de şeful Guvernului. El a adăugat că i-a spus prim-ministrului că nu are motive întemeiate ca să demisioneze din funcţie.

Joi seară, el a transmis un mesaj de stabilitate şi continuitate, în special pentru investitori, care nu trebuie să interpreteze că ar exista în România vreo criză politică.

blank