Ludovic Orban a anunţat că a fost votat în Biroul Politic al PNL de luni ca senatorii liberali să voteze împotriva moţiunii simple a PSD împotriva ministrului Economiei Claudiu Năsui. El a mai explicat că a fost un singur vot contra în BPN, însă nu a divulgat numele persoane, ci doar a precizat că este democraţie în partid.

Ludovic Orban „Astăzi am dezbătut subiectul şi am luat o decizie în Biroul Politic în care am mandatat senatorii PNL să voteze împotriva moţiunii iniţiate de PSD. Când e vorba de poziţionări politice, BPN ia decizii politice. La fel am făcut şi în cazul celeilalte moţiunii din Camera Deputaţilor împotriva unui alt ministru. A fost un vot împotrivă în cadrul BPN. Nu vă dau identitatea pentru că e democraţie în partid”, a afirmat presedintele PNL la Parlament la finalul BPN.

Acesta a mai spus că, dincolo de hotărârea politică ca PNL să voteze împotriva moţiunii simple la adresa lui Năsui, formaţiunea susţine implementarea eficientă şi rapidă a tuturor programelor care susţin mediul de afaceri

„Aici, legat de moţiunea pe Economie, am stabilit clar poziţia politică a partidului. Pe de altă parte, noi susţinem implementarea eficientă şi rapidă a tuturor programelor de susţinere a mediului de afaceri. Aici este vorba de creşterea vitezei de evaluare a solicitărilor de finanţare pe Pilonul II Capital de lucru, în cadrul finanţărilor pe care le-am hotărât din fonduri europene. De asemenea, realizarea cât mai rapidă a normelor metodologice privind schema de ajutor de stat pentru susţinerea companiilor. Este practic acest motor de creştere fundamental din dinamizarea, susţinerea companiilor private, în special a companiilor private care au avut de suferit de pe urma pandemiei de COVID”, a completat Orban.

Senatul dezbate şi votează marţi, începând cu ora 16.00, moţiunea simplă la adresa ministrului Economiei.

În această legislatură, până acum a mai fost o moţiune simplă la Camera Deputaţilor împotriva ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu însă aceasta a fost respinsă. Adoptarea unei moţiuni simple în Parlament nu atrage demiterea sau demisia ministrului respectiv din Guvern.