Orban
Featured, Politic

Orban afirmă că liberalii din Guvernul Ciucă nu au legătură cu ministerele la care au fost propuşi, funcţiile pe care aceştia le au în partid pe criterii de specializare fiind altele:Gorghiu, propusă la Justiţie, e vicepreşedinte pentru egalitate de şanse

Fostul preşedinte al PNL, deputatul Ludovic Orban, atrage atenţia asupra faptului că propunerile pentru miniştrii liberali în cabinetul propus de PNL şi UDMR sub conducerea lui Nicolae Ciucă nu au nicio legătură cu domeniile pe care cei propuşi le conduc la nivelul partidului.

„Noi am avut un congres, la care s-au ales… s-au numit între ei, acolo, că nu au fost alegeri libere cu adevărat. Dar vă dau numai aşa, câteva exemple: credeţi că doamna Gorghiu este vicepreşedinte pe justiţie? Doamna Gorghiu e vicepreşedinte pe egalitate de şanse. Credeţi că domnul Sighiartău este ales vicepreşedinte pentru comunicaţii, cercetare, digitalizare? Nu! Domnul Sighiartău a fost numit vicepreşedinte pentru relaţii externe şi afaceri europene”, a afirmat Orban.

Ludovic Orban a arătat că similară este şi situaţia ministrului propus pentru agricultură, Mircea Fechet, care a fost ales vicepreşedinte pe mediu.

„Ăştia, în momentul în care s-au hotărât care pe ce funcţie să candideze – în condiţiile în care vicepreşedinţii pe domenii sunt cei care conduc comisiile de specialitate şi sunt specialiştii… Acum după cum s-au ales, nu aveau nicio legătură”, a mai spus Orban.

blank