Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, la Brăila, că are informații de la primarii liberali că sunt „întâlniri în locații ascunse”, unde aleșilor locali li se condiționează acordarea unor finanțări de neimplicarea în campania electorală sau pentru referendum.

Ludovic Orban a declarat că mai mulți primari PNL i-au spus că sunt chemați la „întâlniri în locații secrete” cu președinți de consilii județene și miniștri, în care se condiționează acordarea de proiecte prin Fondul Național de Dezvoltare și Investiții de neimplicarea în campania electorală sau pentru referendum.

„Domnul Dragnea a anunțat că 10 miliarde de euro sunt la dispoziția primăriilor pentru a accesa fonduri din fantomaticul Fond de Dezvoltare și Investiții care a fost înființat prin OUG 114. De asemenea, avem informații de la primari liberali că sunt invitați la întâlniri cu președinți de CJ, cu miniștri, întâlniri în locații ascunse în care pur și simplu și li se condiționează acordarea de proiecte finanțate din acest fond de neimplicarea în campania electorală și pentru referendum. Ce face PSD azi? Momește toți primarii din România cu bani care nu le aparțin, care nici măcar nu există în Legea bugetului de stat, pentru că finanțarea fondului de investiții se face prin împrumuturi de la Trezorerie (…) și folosește banul public ca să corupă primari care s-au săturat de PSD sau primari din Opoziție ca să nu se implice în campanie sau să se implice de partea PSD”, a spus Orban.

Reacția lui Ludovic Orban vine după ce președintele PSD Liviu Dragnea a scris, joi, pe Facebook, că, edilii pot accesa 10 miliarde de euro din noul Fond de Dezvoltare și Investiții, pentru investițiile primăriilor, asociațiilor de dezvoltare intercomunitară și universităților. Acesta a mai spus că primarii trebuie să depună documente la București pentru a accesa fondurile care însumează 10 miliarde euro.