Orban
Actualitate, Featured

Orban: A fost o discuţie la nivelul coaliţiei. Ideea e să susţinem un candidat la funcţia de Avocat al Poporului care să nu fie partizan politic

Ludovic Orban a precizat că în coaliţie au fost discuţii să fie susţinută o persoană care să nu fie membru al unei formaţiuni politice pentru funcţia de Avocat al Poporului şi cineva care are carieră în domeniul respectării drepturilor omului şi studii juridice.

„A fost o discuţie la nivelul coaliţiei. Ideea e să susţinem un candidat la funcţia de Avocat al Poporului care să nu fie partizan politic, care să aibă o carieră în domeniul respectării drepturilor omului, evident să aibă studii juridice. O să discutăm mai multe propuneri. Când vom avea o soluţie, o vom prezenta. Va fi o persoană fără să aibă ştampilă de partid”, a declarat Ludovic Orban, întrebat miercuri la parlament dacă Avocatul Poporului va fi decis la propunerea unui partid.

Chestionat ce are să îi reproşeze Renatei Weber şi ce articol din Constituţie a încălcat pentru fi revocată din funcţia de Avocat al Poporului, liderul PNL a răspuns: „Foarte multe. De exemplu că a pus în pericol viaţa şi sănătatea cetăţenilor, că a considerat spitalele şi cadrele medicale centre de detenţie. Vreţi să vă mai spun de mulţimea unor lucruri care au ieşit din cadrul constituţional şi legal, după părerea mea? Solicitarea se va discuta în cadrul comisiilor juridice reunite şi acolo în mod evident că o să existe o argumentaţie suplimentar de argumentaţia care este conţinută în solicitarea de revocare”.

blank