Featured, Politic

Orban a făcut, urgent, ședință de guvern, când a văzut că a dat molima în prefecți

Ședință convocată de urgență la Guvern, de premierul Ludovic Orban, pentru a discuta despre modul în care se va desfășura primul tur al prezidențialelor. Aceasta în condițiile în care surse guvernamentale au declarat că PSD face presiuni asupra prefecților să intre în concediu medical, pentru a bloca desfășurarea scrutinului.

Premierul Ludovic Orban: Evident, din partea MAI mă interesează cum stăm cu organizarea în jurul secțiilor de votare, dacă sunt efective suficiente ca să asigure paza în jurul secțiilor de votare, dacă există organizate toate activitățile de securizare a transportului proceselor verbale de la centrele de votare către birouri electorale județene și de la BEJ-uri spre BEC, pentru centralizare. Am văzut că se îmbolnăvesc prefecți, domnule ministru. E un virus, e o epidemie. S-a mai îmbolnăvit vreun prefect?

Marcel Vela, ministrul de Interne: Avem doi prefecți și un subprefect.

Premierul Ludovic Orban: Am înțeles. Căutați soluții să existe cineva care să exercite autoritatea prefectului acolo unde s-au îmbolnăvit prefecții și ținem minte această îmbolnăvire în prag de alegeri.

Potrivit informațiilor unui post Tv liderii PSD fac presiuni asupra prefecților numiți de Guvernul Dăncilă să intre în concediu medical, pe de o parte pentru a face dificilă organizarea alegerilor, și pe de altă parte pentru a nu putea fi demiși din funcții.
ludovic orban , prefecti , sedinta guvern , organizare alegeri , alegeri prezidentiale 2019 , marcel vela