Liderul PNL, Ludovic Orban a declarat, marți, în cadrul unei conferințe de presă susținute de la sediul de partid, că liberalii se luptă, la alegerile locale, cu “28 de baroni roșii și cu peste 1.600 de satrapi locali care au ținut localitățile în sărăcie și lipsă de speranță”. Premierul a descris „bătălia cu PSD” ca una „de o dificultate extrem de mare”.

„Intrăm pe ultima sută de metri. Mai avem zece zile de campanie și am stabilit intensificarea campaniei directe a candidaților PNL. Ne luptăm cu 28 de baroni roșii și cu peste 1.600 de satrapi locali care au ținut localitățile în sărăcie și lipsă de speranță.

Bătălia cu PSD e o bătălie de o dificultate extrem de mare. Obiectivul nostru este acela de a scăpa cât mai multe județe de baronii roșii și de a câștiga cât mai multe primării care au fost conduse de PSD și care primari PSD și-au bătut joc de localitățile în care au fost primari.

Orban a declarat am stabilit sistemul de asigurare a numărătorii paralele, astfel încât să avem datele din fiecare secție de votare prin intermediul numărătorii paralele efectuate de reprezentanții PNL”, a spus Orban.