România
Actualitate

Orașul din România care a luat fața Bucureștiului! Este lider în topul orașelor românești

Un oraș din România se mândrește că se află pe primul loc într-un clasament european. În acest oraș, afacerile merg ca pe roate și oportunitățile sunt la tot pasul.

Orașul din România cel mai bun pentru afaceri

România, o țară bogată în frumuseți naturale și tradiții autentice, pare să fie subestimată de mulți dintre tinerii săi. Cu toate acestea, țara noastră oferă o mulțime de oportunități și potențial, în special pentru dezvoltare economică și afaceri. Cu toate că mulți tineri aleg să-și petreacă vacanțele în străinătate și să caute oportunități în alte țări, România ascunde comori care așteaptă să fie descoperite de generațiile tinere.

Pe lângă peisajele pitorești, tradițiile vii și locurile unice, România oferă și o platformă excelentă pentru dezvoltarea afacerilor. Deși mulți ar putea crede că Bucureștiul este centrul economic al țării, acest lucru nu este întotdeauna adevărat. Cluj-Napoca, orașul situat în inima Transilvaniei, își păstrează poziția de lider în ceea ce privește prietenia față de afaceri și dezvoltarea economică în România.

România

Cluj-Napoca se află pe primul loc

Potrivit clasamentului Emerging Europe Business Perception Index pentru anul 2023, Cluj-Napoca ocupă pentru al treilea an consecutiv poziția de lider în topul orașelor românești cu cea mai prietenoasă atmosferă pentru afaceri. În schimb, Bucureștiul se află abia pe locul 11 în clasament. Asta arată că potențialul de dezvoltare și oportunitățile nu se limitează la capitala țării.

Cluj-Napoca se evidențiază prin faptul că oferă un cadru favorabil dezvoltării economice. Astfel, orașul este unul potrivit pentru cei care își doresc să devină antreprenori și să își dezvolte propria afacere.

Orașul se află pe locul 7 la nivel regional

Aceasta se datorează și sprijinului puternic al autorităților locale pentru mediul de afaceri. Mai mult decât atât, orașul se află în topuri și la nivel regional. Vorbim aici despre categoria „climat de afaceri”, unde ocupă locul 7, alături de alte orașe precum Vilnius, Łódź și Ljubljana.

Această recunoaștere internațională arată că România, și în special Cluj-Napoca, nu este doar o destinație turistică, ci și un loc cu un potențial economic semnificativ.

Cluj-Napoca, cunoscut simplu sub numele de Cluj până în anul 1974, este un municipiu în Transilvania, România, și este reședința județului Cluj.

La recensământul din 2011, orașul avea o populație de 324.576 de locuitori, clasându-se astfel pe locul al doilea în țară.

Cu o istorie bogată care se întinde pe parcursul a peste două milenii, Cluj-Napoca este denumit adesea „Inima Transilvaniei” sau „Orașul Comoară”.

blank