Featured, Politic

Oprişan susține că Ion Ștefan nu și-a achitat impozitul la casa uriașa

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea, Marian Oprişan, susţine că deputatul Ion Ştefan, care fusese propus ministru al dezvoltării în guvernul Orban, nu a plătit impozitul pentru casa de 1.000 de metri pătraţi şi a eludat plata serviciilor de salubritate timp de cinci-şase ani.

Marian Oprişan spune că deputatul PNL ar fi plătit gunoiul pentru o singură persoană, în timp ce în casă locuiau cinci persoane, creând un alt prejudiciu municipalităţii.

„Nu a plătit niciodată impozit la stat pentru casa sa de 1.000 mp, ceea ce îl transformă într-un evazionist care a creat un prejudiciu Municipiului Focşani de câteva zeci de mii de euro. A păcălit Municipiul Focşani şi CUP Salubritate ani de zile, plătind gunoi pentru o persoană, deşi în casa de 1.000 mp locuiau cinci persoane. Un alt prejudiciu de mii de euro săvârşit de hoţomanul propus să gestioneze jumătate din bugetul României”, a susţinut, într-un comunicat de presă, preşedintele CJ Vrancea.

Preşedintele CJ este de părere că numele său a fost atras în acest scandal mediatic “pentru a muta atenţia publică de la o infracţiune săvârşită de către cel pe care PNL l-a propus pentru funcţia de ministru al dezvoltării, cel care nu şi-a plătit niciodată impozitul pe casa domniei sale de ‘numai’ 1.000 mp şi cel care a eludat plata serviciilor de salubritate timp de 5-6 ani”.

Oprişan a precizat că el şi familia sa plătesc impozitele “la timp” şi consideră că organele abilitate trebuie să ia măsuri pentru a-i sancţiona pe cei “care trec la gunoi o persoană, doar ca să plătească mai puţini bani”.

Primăria municipiului Focşani a precizat miercuri că Marian Oprişan şi mama sa nu au datorii la primărie.

„În urma verificărilor efectuate la Serviciul Taxe şi Impozite, aducem la cunoştinţa opiniei publice faptul că nici domnul preşedinte Marian Oprişan şi nici mama sa nu figurează în evidenţele noastre fiscale cu datorii, având toate taxele plătite la zi”, se arată într-un comunicat al primăriei.

Ion Ştefan a scris luni într-o postare pe Facebook că îşi recunoaşte greşeala şi că va plăti “tot ceea ce este de plătit la Primăria Focşani” pentru casa în care locuieşte. El a adăugat însă că aşteaptă ca preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, să-şi treacă în declaraţia de avere toate bunurile.

„Şi dacă legea este aceeaşi pentru toată lumea, aştept şi de la baronul PSD Marian Oprişan ‘mama mea sunt eu’ să îşi scoată la iveală bunurile şi să le treacă în declaraţia de avere pentru a-şi plăti dările pentru domeniul întins pe multe hectare în care locuieşte în apropiere de Focşani”, a scris deputatul PNL.

Ion Ştefan, propus pentru Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei în Guvernul Orban, a primit miercuri aviz negativ din partea comisiilor de specialitate ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.