Opoziția depun motiunea de cenzură azi, în Parlament, moțiunea de cenzură prin care dorește să demită Guvernul. Coaliția de guvernare vrea ca citirea moțiunii în plenul reunit să aibă loc mâine, iar dezbatere și votul – marțea viitoare, după Rusalii.

Actualizare 14:30. Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că Opoziția va depune moțiunea de cenzură în cel mai scurt timp, posibil chiar miercuri, adăugând că se poartă discuții inclusiv cu parlamentari ai PSD și ALDE.

„Discuțiile continuă până la depunerea moțiunii de cenzură. Dorința noastră este să depunem moțiunea într-un timp cât mai scurt,miercuri”, a declarat Ludovic Orban, citat de Mediafax.

Președintele PNL a adăugat că se vor purta discuții cu parlamentarii partidelor de guvernare, PSD și ALDE, pentru atragerea a cât mai multor voturi pentru moțiunea de cenzură.

„Vom continua discuțiile cu celelalte grupuri parlamentare și individual cu ceilalți parlamentari PSD și ALDE”, a adăugat Ludovic Orban.

Acesta a mai spus că, în prezent, se poartă discuții cu USR, PMP, Pro România și UDMR.

Marcel Ciolacu: Alianța PSD-ALDE are suficiente voturi cât să nu treacă moțiunea, matematic vorbind
Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a anunțat, marți, referitor la moțiunea de cenzură pe care Opoziția a anunțat că o va depune cel mai probabil miercuri, că Alianța PSD-ALDE are suficiente voturi încât aceasta să nu treacă în Parlament.

„Avem suficiente voturi ca moțiunea să nu treacă. Nu este nicio problemă. Vorbim de o moțiune care încă nici nu a fost depusă. Alianța PSD+ALDE are suficiente voturi cât să nu treacă moțiunea, matematic vorbind. Vorbim de o moțiune care încă nici nu a fost depusă, vorbim de o săptămână de ea, poate nici nu o mai depun. Noi dorim, la fel ca și Opoziția, ca această moțiune să intre cât mai repede la vot. După ce o depune, vedem ce cuprinde moțiunea și așa mai departe. Moțiunea nu va trece și nu văd alte probleme”, a declarat Marcel Ciolacu, citat de Mediafax.

Citeste si...
Viorica Dăncilă exclude o moţiune înainte de prezidenţiale: Eşecul ar dauna PNL

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, anunţa, săptămâna trecută, că proiectul moţiunii de cenzură a fost adoptat de principiu de conducerea partidului şi au fost demarate negocierile pentru susţinerea acestui demers.

Moţiunea de cenzură este susţinută de PMP, UDMR, USR, Pro România.

Liderul PNL, Ludovic Orban, spunea la sfârşitul lunii mai că liberalii vor depune o moţiune de cenzură, în această sesiune parlamentară, dacă Guvernul Dăncilă nu va demisiona.

„Românii, în majoritate zdrobitoare, nu mai vor ca la putere să fie PSD. (…) Din acest motiv, PNL va face toate demersurile constituţionale, legale, posibile, pentru a pune punct acestei guvernări. Repetăm solicitarea noastră către Guvern: daţi-vă demisia, (…) românii nu vă mai vor în fruntea României. În cazul în care Guvernul nu îşi va da demisia, PNL va depune, până la sfârşitul sesiunii parlamentare, o moţiune împotriva acestui Guvern”, a declarat Orban, la momentul respectiv.