ChatGPT
IT&C

OpenAI a îmbunătățit model ChatGPT. Noua versiune este mai creativă și mai puțin probabil să inventeze fapte

OpenAI a lansat GPT-4, cea mai recentă versiune a sistemului AI revoluționar care alimentează ChatGPT, despre care spune că este mai creativ, mai puțin probabil să inventeze fapte și mai puțin părtinitor decât predecesorul său.

ChatGPT este o aplicație software concepută pentru a imita conversația umană bazată pe solicitările utilizatorului și poate răspunde la o gamă largă de întrebări. De asemenea, ChatGPT are o nouă versiune revoluționară numită GPT-4 despre care se spune că poate lua şi imagini.

Noul model este disponibil astăzi pentru utilizatorii ChatGPT Plus, versiunea plătită a chatbot-ului ChatGPT, care a furnizat deja unele dintre datele de instruire pentru cea mai recentă versiune.

OpenAI ChatGPT are o nouă versiune revoluţionară – GPT-4

Compania OpenAI spune că noua versiune poate să înlocuiască oamenii în anumite contexte. Mai exact, noua versiune poate gestiona intrări masive de text și poate aminti și acționa asupra a mai mult de 20.000 de cuvinte simultan.

Noul update poate trece cu uşurinţă examenul de Barou, poate calcula impozitele pe care o persoană le are de plătit şi poate descrie detaliat imagini. De asemenea, poate oferi şi sfaturi medicale.

Totuşi, ca şi prima versiune ChatGPT, noul GPT-4 se încurcă la calculele elementare. ChatGPT, dezvoltat de OpenAI, este un model de limbaj de înaltă performanță care a fost antrenat folosind o cantitate masivă de text de pe internet.

GPT-4 poate da răspunsuri relevante

Acest model poate genera răspunsuri relevante la întrebări și poate continua conversații. Iar unul dintre cele mai mari avantaje ale utilizării acestui model este capacitatea sa de a înțelege contextul și de a furniza răspunsuri relevante. Acest lucru este posibil datorită utilizării unui algoritm de învățare automată numit Transformer, care permite modelului să proceseze informații în paralel și să țină cont de contextul în timp ce generează răspunsuri.

În timpul unei demonstrații a GPT-4 de marți, președintele și co-fondatorul Open AI, Greg Brockman, a oferit utilizatorilor, de asemenea, o scurtă privire asupra capacităților de recunoaștere a imaginilor.

La un moment dat, în timpul demonstrației, GPT-4 a fost rugat să descrie de ce imaginea unei veverițe cu o cameră foto este amuzantă. AI a răspuns: „Pentru că nu ne așteptăm să folosească o cameră sau să se comporte ca un om”.

OpenAI susține că GPT-4 remediază sau îmbunătățește multe dintre criticile pe care utilizatorii le-au adus versiunii anterioare a sistemului său, relatează theguardian.com.

blank