International

Mesaj din partea ONU : 2 milioane de refugiati vin in Europa !


syrian refugees

           Amin Aouad, coordonatorul regional al Inaltului Comisariat ONU pentru Refugiati (UNHCR) a indemnat comunitatea internationala sa se uneasca si sa adopte o abordare globala, sugerand ca oprirea razboiului civil din Siria le revine celor cinci membri permanenti ai Consiliului de Securitate al ONU.

 „Atat timp cat nu exista o solutie pentru Siria, atat timp cat nu va fi stabilizata situatia refugiatilor in tarile vecine (Siriei), vor fi necesare eforturi”, a adaugat el.

Zilnic spre europa se indreapta aproximativ 8.000 de refugiati si este posibil ca acest numar sa nu scada prea curand , avertizeaza coordonatorul ONU .

 “Nu vad o diminuare. Nu vad o oprire” a migrantilor , a declarat acesta.
 Acest fenomen ar putea sa fie doar “varful aisbergului”, a avertizat el.

         Oficialul de rang inalt este de acord cu decizia Uniunii Europene (UE) de a acorda un ajutor umanitar in valoare de peste un miliard de euro refugiatilor, dar a subliniat ca, in opinia sa, acest efort este insuficient.

  “Guvernele care pot face diferenta sut guvernele care dispun de o influenta asupra situatiei politice si securitatii în lumea in care traim azi”, subliniaza dl Amin Aouad.

         ONU ia in calcul , de asemenea, o posibila degradare a conditiilor de trai a populatiei civile din Irak.

         Dominik Bartsch, adjunctul coordonatorului ONU pentru Probleme Umanitare in Irak , ne avertizeaza ca aproximativ zece milioane de persoane vor avea nevoie de ajutoare umanitare pana la sfarsitul acestui an, in aceasta tara in care 3,2 milioane de persoane au fost stramutate din calea razboiului deja.

         Daca fortele guvernamentale irakiene incearca recucerirea orasului Mosul din mana gruparii extremiste Statul Islamic (SI) , aproximativ 500.000 de civili ar putea fi stramutati si acest numar poate fi in crestere , a apreciat Bartsch.

blank
blank