Preşedintele executiv al PSD, senatorul Niculae Bădălău, a afirmat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că în anul 2018 ar putea începe lucrările la un nou pod peste Dunăre, la Giurgiu, proiect care ar urma să fie realizat de companii din China.
„Eu cred că la sfârşitul anului viitor vor începe lucrările pentru un nou pod peste Dunăre, la Giurgiu, care va avea şi cale ferată modernă şi companiile care vor lucra la acest proiect vor fi companiile chineze. Nu ştiu cât vor dura lucrările, dar bucuria mea este că îl facem repede dacă îl fac chinezii. Chinezii vor să investească în Europa şi mai ales în România, unde au o comunitate mare. La ultima întâlnire pe care premierul român a avut-o cu premierul bulgar au discutat acest lucru şi este de acord cu acest proiect şi premierul bulgar (…). Toată ideea asta a venit în urma discuţiilor cu chinezii şi e bine că au acceptat, iar la nivel de guvern am reuşit să-i fac să înţeleagă că acel pod trebuie să treacă pe la Giurgiu, nu ştiu cât ne ajută, dar, cel puţin rămânem pe hartă”, a declarat Niculae Bădălău, informează Agerpres.
Potrivit parlamentarului social-democrat, proiectul de infrastructură va reprezenta o legătură importantă între statele din Peninsula Balcanică şi Europa Centrală, iar pe calea ferată vor putea circula trenuri pe pernă de aer, bazate pe un concept dezvoltat în China.

Citeste si...
Vezi de ce il critica deputata PSD Violeta Răduț pe Dacian Cioloş