Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii Tedros Adhanom Ghebreyesus a solicitat, luni, ţărilor să nu politizeze căutarea originii noului coronavirus, deoarece ar crea bariere în calea aflării adevărului și originea virusului scrie Reuters.

„Trebuie să aflăm originea virusului pentru că ne ajută să prevenim viitoare focare”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus în conferinţa zilnică de presă. „Nu e nimic de ascuns. Vrem să ştim originea şi atât”, a adăugat el.

Mass-media de stat din China insinuează că noul coronvirus a existat în afara ţării înainte de a fi descoperit în centrul oraşului Wuhan, susţinând că acesta a fost prezent pe ambalajele de alimente congelate importate. Lucrări ştiinţifice ar arăta că noul corona acesta a circulat în Europa anul trecut, scrie presa de stat de la Beijing.

Anterior, chinezii susţineau că noul coronavirus a fost adus la Wuhan de către militari americani, o teorie conspirativă distribuită pe larg şi de propaganda rusă.

Preşedintele american în exerciţiu Donald Trump se referă la noul coronavirus drept „virusul chinezesc”, sugerând la rândul său că Beijingul l-a lăsat intenţionat să se răspândească în lume.