OMS recomandă Organizaţia Mondială a Sănătăţii lansează un apel la creşterea vigilenţei în timpul sărbătorilor de iarnă. În contextul în care numărul de decese săptămânale a crescut cu 60% în ultimele şase săptămâni, OMS recomandă prudență în distracție pentru a nu transforma Crăciunul „în doliu”!

OMS recomandă Directorul general al Organizaţia Mondială a Sănătăţii Tedros Adhanom Ghebreyesus, afirmă că, deși sezonul sărbătorilor este un moment de destindere şi celebrare, „nu trebuie să ne relaxăm vigilenţa. Sărbătoarea se poate transforma foarte repede în doliu dacă nu luăm măsurile de prevedere bune”.

OMS, îngrijorată de creșterea numărului deceselor
Numeroase ţări europeni au semnalat vineri, 11 decembrie, niveluri „prea ridicate” de contaminări cu Covid-19, odată cu apropierea Crăciunului. „În cursul ultimelor şase săptămâni, numărul deceselor săptămânale a crescut cu circa 60%”, şi-a exprimat îngrijorarea şeful OMS, precizând că majoritatea cazurilor şi deceselor sunt înregistrate în Europa şi pe continentul american.

„Situaţia mondială este încă instabilă pe plan epidemiologic”, a adăugat, la rândul său, responsabilul pentru situaţii de urgenţă sanitară al OMS, Michael Ryan, făcând apel la ţările lumii să-şi sporească activităţile de depistare.

Pentru a evita ca ţările cele mai bogate să cumpere toate dozele de vaccinuri care în primele luni nu vor fi disponibile decât în cantităţi limitate, OMS a pus la punct un mecanism care ar urma să permită distribuirea echitabilă a vaccinurilor şi altor eventuale tratamente. „Deja aproape un miliard de doze din trei vaccinuri-candidat au fost obţinute” în cadrul acestui sistem la care participă 189 de ţări, a explicat şeful OMS.


Citeste si...
Iohannis: Aderarea României la zona euro este un demers esențial