Orașul chinez Wuhan, blamat pentru răspândirea coronavirusului la scară globală, ar putea să nu fie neapărat locul de origine al noului Covid-19, a declarat luni un înalt oficial din structura Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Mike Ryan.

Mike Ryan a anunțat demararea unor studii amănunțite pentru depistarea speciilor de animale care au transmis, de fapt, virusul Sars-Cov-2 la oameni, informează newseu.cgtn.com.

„Să ne aducem aminte că în Wuhan exista un sistem de supraveghere pentru a depista focarele de pneumonie atipică.

Era amplasat acolo dintr-un motiv bine întemeiat. Și faptul că alarma a fost declanșată nu înseamnă neapărat că acolo a trecut boala de la animal la om”, a spus Ryan.

OMS și China vor alcătui împreună o echipă internațională de experți care se vor deplasa la Wuhan pentru a identifica lanțul de infecții Covid-19, începând cu primele cazuri care au apărut în acest oraș la finele lui 2019, după ce epidemia a fost detectată de sistemul local de supraveghere a cazurilor de pneumonie.

Cercetătorii din China au realizat numeroase studii pentru a vedea exact care este sursa de infectare de origine animală, dar „există goluri în peisajul epidemiologic”, a declarat Mike Ryan.

În acest sens, desigur, este nevoie de un studiu epidemiologic mai amplu. Șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a anunțat că o mică echipă de specialiști OMS va ajunge în China, pentru a pregăti un studiu amănunțit.

A ascuns China cifrele reale ale dezastrului Covid-19? Dezvăluiri incendiare făcute de microbiologul care a lucrat la Wuhan
A ascuns China cifrele reale ale dezastrului Covid-19? Se pare că da, după cum susține un reputat microbiolog care a lucrat la Wuhan când noul coronavirus s-a împrăștiat în lume. „Numărul real al cazurilor de Covid-19 ar fi de 32 de ori mai mare decât cel oficial”, acuză Yuen Kwok-yung.

Într-un interviu preluat de Daily Mail, medicul Yuen Kwok-yung spune că autorităţile chineze încearcă să acopere dovezile privind răspunsul greoi la propagarea şi răspândirea Covid-19.

Oficialii din Wuhan au încercat să „acopere” adevărul despre sursa coronavirusului
Funcționarii de la Wuhan au eliminat dovezile cruciale considerate a fi în centrul pandemiei Covid-19, a susținut un microbiolog de top.