OMS: Alcoolul, interzis femeilor aflate în perioada reproductivă. Carmen Avram: OMS ar fi trebuit să interzică testele pe virusuri
Actualitate, Featured

OMS are în plan să interzică consumul de alcool pentru femeile de vârsta fertilă

OMS pregătește o nouă lovitură. Femeile de vârstă fertilă ar putea avea interdicție să mai consume alcool pentru că acesta le afectează fertilitatea, scrie presa internațională.

„Ar trebui acordată o atenţie adecvată prevenirii iniţierii consumului de alcool în rândul copiilor şi adolescenţilor, prevenirea consumului de alcool în rândul femeilor însărcinate şi al femeilor aflate la vârsta fertilă”, se arată într-un draft al OMS care vizează planul global de acţiune în privinţa alcoolului pe perioada 2022-2030, potrvit Mirror.

Aceasta înseamnă că femeille cu vârsta cuprinsă între 18 şi 50 de ani li se va cere efectiv să se abţină de la consumul de alcool şi potrivit sursei citate, se pare că este o îndrumare generală care nu ţine cont de femeile care nu pot avea sau nu vor copii.

„Păi și care mai e fericirea?”

„Păi și care mai e fericirea, doamnă? Că le-a luat femeilor fericirea în viață.”, a spus Bogdan Muzgoci.

 

„Cred că OMS ar fi trebuit de exemplu să interzică testele pe virusuri. Ar fi trebuit să interzică Chinei să șantajeze pe toți cei care le cer socoteală pentru COVID și adevărul despre ce s-a întâmplat acolo. Recomandarea e bună, dar tu nu poți să o faci în felul în care ai făcut-o pentru că femeie însărcinată nu va bea atâta vreme cât ea are educație în acest sens, prin școală, prin campanii naționale, cu ajutorul părinților. Nu cred că OMS ar trebui să spună așa ceva sau dacă o spune să o spună mai degrabă ca sfat.”, a conchis Carmen Avram.

Măsura se regăseşte într-un draft care vizează planul de acțiune împotriva alcoolului pentru intervalul 2022-2030. OMS susține că „ar trebui acordată o atenție adecvată prevenirii inițierii consumului de alcool în rândul copiilor și adolescenților, prevenirea consumului de alcool în rândul femeilor însărcinate și a femeilor aflate la vârsta fertilă”, scrie Daily Star. Inițiativa OMS a fost dur criticată de către mai multe organizații, fiind catalogate ca fiind „sexiste și paternaliste”. Un val de reacţii a curs şi pe Twitter faţă de intenţia OMS, multe femei împărtăşindu-şi indignarea și spunând că astfel le sunt luate libertățile. 

blank