OMS
International

OMS anunță o scădere a cazurilor COVID în toată lumea, mai putin în Europa

Organizația Mondială a Sănătății OMS a raportat că decesele cauzate de coronavirus au crescut cu 10% în Europa în ultima săptămână, devenind singura regiune din lume în care atât cazurile de COVID-19, cât și decesele sunt într-o creștere continuu, scrie APNEWS.

Într-un raport publicat, se arată că au existat aproximativ 3,1 milioane de cazuri noi la nivel global. Asta înseamnă o creștere de aproximativ 1% față de săptămâna precedentă. Aproape două treimi dintre infecțiile cu coronavirus, adică 1,9 milioane, provin din Europa, unde cazurile au crescut cu 7%.

Țările cu cel mai mare număr de cazuri noi la nivel mondial au fost Statele Unite, Rusia, Marea Britanie, Turcia și Germania. Numărul deceselor săptămânale cauzate de COVID-19 a scăzut cu aproximativ 4% la nivel mondial, cu excepția Europei.

În America, OMS a spus că noile cazuri săptămânale au scăzut cu 5%, iar decesele au scăzut cu 14%.

Marți, compania farmaceutică Pfizer a cerut Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) să autorizeze rapelul pentru toți adulții.

În Asia de Sud-Est și Africa, decesele cauzate de COVID-19 au scăzut cu aproximativ o treime, în ciuda lipsei vaccinurilor în acele regiuni.

Directorul OMS Europa, Dr. Hans Kluge, a declarat săptămâna trecută că Europa a fost din nou „epicentrul pandemiei”. El a avertizat că, dacă nu se vor lua măsuri pentru a stopa COVID-19, regiunea ar putea înregistra încă 500.000 de decese până în februarie.