Omicronul
International

Omicronul face prăpăd în Franța. Autoritățile au raportat un record de 100 de mii de cazuri noi!

Omicronul face prăpăd în Franța! Autoritățile franceze sunt în alertă după ce au fost raportate nu mai puțin de 100 de mii de cazuri noi de COVID, numărul reprezentând un nou record.

Omicronul face prăpăd în Franța. Preşedintele Emmanuel Macron a anunțat că revizuișete măsurile de limitare a tulpinii Omicron, care se răspândeşte cu repeziciune.

Omicronul face prăpăd în Franța. Autoritățile au raportat un record de 100 de mii de cazuri noi!

Potrivit datelor de la biroul de Sănătate publică cazurile de Covid-19 au depăși 104 mii sâmbătă, depăşind cele 94.124 de infecţii înregistrate în ziua precedentă. Ţara a raportat 84 de decese.

Macron, despre care se preconizează că va candida pentru un al doilea mandat la alegerile din aprilie, va convoca luni consiliul de apărare a sănătăţii pentru a discuta despre coronavirus. Guvernul intenţionează să instituie un sistem care să ceară ca oamenii să fie complet vaccinaţi pentru a intra în baruri, restaurante şi spaţii culturale începând cu începutul lunii ianuarie pentru a ajuta la încetinirea răspândirii, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al guvernului, Gabriel Attal.

Ministrul sănătăţii, Olivier Veran, a prezis la începutul acestei săptămâni că tulpina Omicron va deveni dominantă în Franţa în perioada dintre Crăciun şi Anul Nou. Omicron a dus, de asemenea, cazurile la recorduri în Marea Britanie şi Italia.

Peste 16.000 de persoane sunt în prezent spitalizate pentru Covid în Franţa, dintre care aproximativ 3.300 la terapie intensivă. S-au înregistrat peste 122.500 de decese.

Covid în România

Aproape 350 de noi infectări cu noul coronavirus au fost raportate în România în ultimele 24 de ore, însă tulpina Omicron se răspândeşte în Europa. Autorităţile se aşteaptă ca numărul îmbolnăvirilor să crească în următoarele săptămâni.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 26 decembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 349 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2, dintre care 19 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Până astăzi, 26 decembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.802.745 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 10.888 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.732.591 de pacienți au fost declarați vindecați.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 2.379. Dintre acestea, 443 sunt internate la ATI. Dintre cei 443 de pacienți internați la ATI, 42 au certificat care atestă vaccinarea.

Din totalul pacienților internați, 49 sunt minori, 45 fiind internați în secții și 4 la ATI.