Stiri

Oltchimul nu se mai privatizeaza cu Dan Diaconescu

Oltchimul nu se mai privatizeaza cu Dan Diaconescu

 

blankMinisterul Economiei si premierul Victor Ponta au considerat nul contractul ce urma sa fie semnat de catre Dan Diaconescu pentru privatizarea combinatului Oltchim. Desi Diaconescu a mers cu sacii de bani la Minister, acesta nu a fost lasat sa intre. In scandalul Oltchim au inceput sa apara si primele destituiri din functie.

 

1 octombrie, a fost data limita care il obliga pe Dan Diaconescu sa dovedeasca ca detine resursele financiare pentru a privatiza combinatul Oltchim si pentrua prelua conducerea cestuia. Omul de afaceri, Dan Diaconescu a dat un adevarat spectacol in fata Ministerului Economiei, asa cum a promis, si a venit cu saci de bani pe care i-a aratat si presei prezente pentru a-si dovedi solventa. Cu toate acestea, contractul pentru privatizare nu a fost incheiat, iar Daniel Chitoiu, ministrul economiei a anuntat ca privatizarea Oltchim nu se mai face cu Dan Diaconescu pe motiv ca omul de afaceri “nu a prezentat documente ca detine banii necesari pentru cumpararea actiunilor detinute de Ministerul Economiei”.

 

Cad si primele capete

 

Potrivit declaratiilor premierului Victor Ponta, Remus Vulpescu nu se va mai ocupa de privatizari la Oficiul Participantilor Statului si Privatizarii in Industrie.Pot sa-i gasesc lui Vulpescu circumstante atenuante, si anume ca este foarte greu sa nu te lasi atras intr-un astfel de circ, este inselaciune de mare calibru. Vulpescu nu se va mai ocupa insa de privatizari la OPSPI”, sustine premierul Victor Ponta, in cadrul unei emisiuni televizate.

 

blank