Olanda
International

Olanda relaxează restricțiile anti-Covid, după ce a avut printre cele mai stricte măsuri din Europa. „Un moment grozav pentru Ţările de Jos”

Premierul olandez Mark Rutte a anunţat, vineri, că autoritățile din Ţările de Jos (Olanda) vor relaxa restricţiile sanitare anti-COVID-19, printre cele mai restrictive din Europa. În urma acestei decizii, se va permite redeschiderea magazinelor, sălilor de sport, saloanelor de coafură şi a sex-shop-urilor.

Barurile, restaurantele, cafenelele şi instituţiile de cultură vor rămâne închise,în Olanda cel puţin până pe 25 ianuarie, a declarat premierul Mark Rutte într-o conferinţă de presă.

El a apreciat că relaxarea constrângerilor reprezintă un „moment grozav” pentru Ţările de Jos, unde Crăciunul şi Anul Nou au fost sărbători petrecute în izolare, după ce restricţiile au fost înăsprite pe 19 decembrie, potrivit Agerpres.

Magazinele pot fi deschise până la ora 17:00, începând de sâmbătă, la fel şi cluburile sportive şi învăţământul superior. Şcolile s-au redeschis pe 10 ianuarie.

Noul ministru al Sănătăţii, Ernst Kuipers, a declarat că guvernul a decis să ridice din restricţii ca urmare a scăderii numărului spitalizărilor, în ciuda unui val de infectări cu varianta Omicron.

Premierul olandez a explicat însă că este prea devreme pentru redeschiderea barurilor şi a restaurantelor şi a avertizat în legătură cu noile contaminări care, în opinia sa, ar putea ajunge în curând la un bilanţ zilnic de 75.000 – 80.000.