Între timp, în orașul vecin Melitopol, ocupat de Rușii nu mai pot folosi linia de cale ferată care leagă Crimeea de sudul Ucrainei, primarul
International

Oficial ucrainean: Rușii nu mai pot folosi linia de cale ferată care leagă Crimeea de sudul Ucrainei

Forțele ruse nu mai pot utiliza linia de cale ferată care leagă Crimeea de regiunea Herson din sudul Ucrainei, pe care rușii au ocupat-o încă din primele zile ale invaziei, potrivit lui Serhii Khlan, un consilier al șefului administrației militare civile din Herson, scrie CNN.

„Aceasta este ruta care trecea prin Kalanchak, Brylivka până la gara Oleshky și peste podul de cale ferată, până la Herson”, a spus el, adăugând că o altă rută era din Crimeea până la Melitopol.

„Acolo ocupanții își trimiteau trenurile și le descărcau puțin mai departe, dincolo de Novooleksiyivka, în districtul Henichesk. Un alt convoi cu echipamente și muniții a fost distrus acolo ieri”, a adăugat Serhii Khlan.

Marți, mai multe explozii au avut loc în zona Henichesk. Forțele ucrainene – avioane de luptă, rachete și rachete cu rază lungă de acțiune – se concentrează de mai bine de o lună pe lovirea liniilor de aprovizionare rusești, a centrelor de comandă și a proviziilor de muniție din Herson.

Forțele terestre ruse depind de obicei de legăturile feroviare pentru a transporta blindate și muniții.

Între timp, în orașul vecin Melitopol, ocupat de Rușii nu mai pot folosi linia de cale ferată care leagă Crimeea de sudul Ucrainei, primarul a declarat că rezistența și atacurile continuă – chiar în timp ce trupele ruse primes întăriri.

Primarul Ivan Fedorov, care nu se mai află în oraș, a declarat la televiziunea ucraineană că marți „a fost a treia noapte infernală pentru ocupanții de pe teritoriul ocupat al Melitopolului”.

El a precizat că două explozii au fost auzite marți seara în apropierea satului Kyrylivka, o așezare de coastă la Marea Azov.

„Fum gros a fost observat apoi timp de câteva ore”, a declarat Fedorov. „În ultimele săptămâni, ocupanții au dus o cantitate mare de echipamente pe țărmul estuarului de la Radyvonivka, precum și pe țărmul Mării Azov, lângă Kyrylivka”, a mai spus edilul.

Fedorov a afirmat, de asemenea, că „gherilele” au deteriorat marți seară biroul partidului Rusia Unită, aflat la guvernare în Federația Rusă, care a fost stabilit la Melitopol.

De asemenea, el a reluat acuzațiile potrivit cărora forțele ruse împiedică oamenii să părăsească Melitopolul.

„Oamenii părăsesc în masă teritoriile ocupate. Evacuarea este foarte dificilă. Ocupanții nu le-au dat voie mașinilor să treacă timp de două zile. Numărul deceselor în coada de ieșire a ajuns la 10. În prezent, mai mult de 1.000 de mașini așteaptă să iasă” din oraș, a susținut el.

Fedorov a spus că rușii îi forțează pe oameni să își trimită copiii la școli susținute de Rusia.

„Ocupanții folosesc mai multe metode pentru a-i forța pe părinți să își trimită copiii la școli pentru a studia conform programei rusești. Ocupanții au raportat că, începând cu 1 septembrie, nu vor lăsa copiii să iasă în afara teritoriului ocupat. Acei părinți care își vor aduce copiii la școală vor primi 10.000 de ruble ca ajutor financiar din partea ocupanților”, a declarat primarul.

CNN notează că a putut să confirme acuzațiile edilului.