Sport, Stiri

Octavian Bellu: România are încă potențial la gimnastică

octavian bellu

România are încă potențial la gimnastică, iar numărul mare de fetițe care au venit la preselecțiile din campania ‘Țară, țară, vrem campioane!’ a demonstrat acest lucru, a declarat sâmbătă, la Deva, antrenorul lotului național feminin de gimnastică, Octavian Bellu.

‘Ceea ce facem astăzi, cred că demonstrează, încă o dată, celor care erau sceptici, că încă România are potențial. Acești copii, acești părinți, vin pe o cale pe care au pornit și Lavinia (Miloșovici, n.r.) și Daniela (Silivaș, n.r.) și toate celelalte fete. Mi-aduc aminte că Lavinia, care este acum în sală și ajută copiii, și-a petrecut 16 ani din viață aici, la Deva, și a ajuns acolo unde a ajuns. (…) Eu cred că o parte din acești copii îi vom regăsi în anul 2024, la Jocurile Olimpice, care nici nu știm unde se vor desfășura, și își vor aduce aminte că o dată, într-o zi ploioasă, au fost selecționați la Deva, de antrenorii care aici și-au desăvârșit cariera și de fostele mari campioane cărora vreau să le mulțumesc pentru că sunt alături de noi’, a spus Octavian Bellu.

Reputatul antrenor și-a adus aminte și de anii pe care i-a petrecut la Centrul Olimpic din Deva, unde a antrenat lotul național și a recunoscut că are încă nostalgia acelor vremuri.

‘Mi-am petrecut în această sală douăzeci și ceva de ani. Nu spun că nu am nostalgia acelor vremuri în care de aici ieșeau, pe bandă rulantă, medalii de aur. Aici se întâmplau miracole, aici veneau reporteri și televiziuni din întreaga lume să înțeleagă ce înseamnă miracolul de la Deva. Deva devenise un pol de interes pe mapamond, toți știau că aici se întâmplă lucruri extraordinare. Pentru noi, cei care am fost în sală, a reprezentat o experiență de viață pe care nu cred că o poate înțelege decât cineva care va trece prin ceea ce am trecut noi’, a completat Bellu.

Peste 300 de fetițe din mai multe județe ale țării au participat sâmbătă, la Deva, la preselecția pentru viitoarele gimnaste, în cadrul campaniei ‘Țară, țară, vrem campioane!’, finanțată de Petrom în baza unui parteneriat public-privat. Selecția a avut loc la sala olimpică din cadrul Colegiului Național Sportiv ‘Cetate’ Deva, iar fetițele cu vârste cuprinse între 5 și 8 ani au trecut prin mai multe teste specifice în urma cărora antrenorii vor putea aprecia dacă ele se vor putea pregăti pentru gimnastica de performanță.