Featured, Life

Obiceiuri care pot provoca impotenţă

Cea mai mare problemă cu care se pot confrunta bărbaţii este disfuncţia erectilă, denumită şi impotenţă. Impotenţa se referă la incapacitatea de a obţine sau a menţine erecţia pe tot parcursul actului sexual. Acest lucru se întâmplă pentru că o cantitate insuficientă de sânge ajunge sau rămâne în penis în timpul excitaţiei.

Stresul, anxietatea, hipertensiunea arterială, diabetul afectează funcţia erectilă, dar mai există şi obiceiuri zilnice la care nu te-ai gândi că putea declanşa disfuncţii erectile. Iată câteva dintre obiceiurile care pot provoca impotenţă!

1. Nu lăsa durere de spate netratate! Au un impact mare asupra funcţiei erectile

Potrivit statisticilor, o mare parte din cazurile cu disfuncţii erectile sunt cauzate de problemele care apar la coloana vertebrală şi care nu sunt tratate. Aproximativ 1 din 4 bărbați cu vârste cuprinse între 40 și 70 de ani se confruntă cu disfuncții erectile ca urmare a unor afecțiuni netratate.

Durerea de spate pe care mulți o ignoră poate avea consecinţe asupra sistemului urinar, după cum ne explică dr. Ion Manea, medic ortoped clinica la Bio Ortoclinic. ”La primele semne de impotență este indicat și un control ortopedic, pentru că articulațiile bazinului pot fi de vină. E vorba despre rădăcinile nervoase de la nivelul regiunii lombosacrate, care inervează organele micului bazin. Poate fi vorba de o durere netratată sau de o complicație postchirurgicală după o hernie de disc. Rezolvată cauza, problema dispare”, a declarat dr. Manea.

2. Nu obişnuieşti să foloseşti aţa dentară?

Poate te întrebi ce legătură are una cu alta, însă specialiştii au constatat că mai mult de 15% dintre bărbaţii care au disfuncţii erectile suferă de parodontoză.
De asemenea, un studiu apărut în The Journal of Sexual Medicine arată că inflamaţiile care apar la nivelul cavităţii bucale scad producţia unei enzime care are un rol esenţial pentru circulaţia sanguină. Folosirea zilnică a aţei dentare împiedică apariţia inflamaţia gingiei, iar prin asigurarea unei igiene dentare corecte previi o mulţime de probleme medicale: disfuncţiile erectile, atacul de inimă şi diabetul.

3. Foloseşti foarte multă sare?

Problemele cardiovasculare pot să aibă un impact semnificativ asupra funcţiei erectile. Hipertensiunea arterială şi colesterolul ridicat îşi pun amprenta asupra modului în care sângele circulă în corp şi pot împiedica obţinerea unei erecţii puternice. Unul dintre cele mai importante lucruri pentru a ţine tensiunea arterială sub control în afară de urmarea unui tratament medicamentos este de a avea un regim alimentar sărac în sare şi prăjeli.

3. Mânânci mult fast-food?

Grăsimile saturate şi prăjelile favorizează depunerea plăcilor de aterom care împiedică circulaţia sângelui. Dacă acorzi puţină atenţie dietei zilnice şi înlocuieşti grăsimile saturate cu cele sănătoase din peşte, nuci, seminţe, ulei de măsline vei avea grijă de vasele tale sanguine şi sângele va circula bine, facilitând obţinerea şi menţinerea unei erecţii. Dieta mediteraneeană care conţine mult peşte, fructe, verdeţuri, legume, ulei de măsline şi nuci este cea mai potrivită pentru o stare de sănătate bună.

4. Iei medicamente împotriva căderii părului şi pentru prostata mărită?

Specialiştii susţin că medicamentele care conţin ca substanţă finasterida şi dutasterida pot să aibă un efect negativ asuupra funcţiei erectile şi scad libidoul în unele cazuri, potrivit unui studiu apărut în Journal of Sexual Medicine.
5. Mergi foarte mult cu bicicleta?

Un studiu publicat în Journal of Sexual Medicine scoate la iveală o legătură dintre mersul mult pe bicicletă şi riscul de a suferi de disfuncţii erectile. Atunci când mergi foarte mult cu bicicleta există riscul ca vasele de sânge din zona genitală au de suferit, limitând în timp circulaţia bună a sângelui în această parte a corpului.

6. Te uiţi foarte des la filme pentru adulţi?

Din cercetările realizate până în prezent, nu există nicio legătură directă între obiceiul de a te masturba frecvent şi riscul de a suferi de impotenţă. În schimb, specialiştii avertizează cu privire la impactul psihologic nociv pe care îl au filmele pentru adulţi vizionate mult prea des. Un studiu citat de publicaţia The Telegraph arată că bărbaţii vizionează foarte des astfel de filme pot să întâmpine dificultăţi în a obţine o erecţie alături de partenera de viaţă.

7. Fumezi?

Potrivit unuui studiu apărut în publicaţia American Journal of Epidemiology, bărbaţii care fumează au un risc mult mai mare de a suferi de disfuncţii erectile.

8. Consumi mult alcool?

Băuturile alcoolice consumate cu regularitate şi în cantităţi mari pot provoca impotenţă şi scad performanţa sexuală. Prin urmare, alcoolul poate să fie un mare duşman al tău, deoarece scade nivelul de testosteron.

Reguli esenţiale care previn disfuncţiile erectile

Acordă mai multă atenţie alimentaţiei! Limitează consumul de grăsimi saturate şi include mai multe porţii de fructe, legume şi cereale integrale.
Redu nivelul colesterolului! Colesterolul ridicat afectează arterele şi împiedică circulaţia sângelui către penis.
Dieta echilibrată şi sportul te ajută să scazi nivelul colesterolului rău.
Încearcă că te menţii la o greutate corporală normală!
Renunţă la fumat şi la consumul exagerat de alcool!
Mergi la un control la medicul urolog cu regularitate încă de la primele simptome!

Scala Fermităţii Erecţiei permite evaluarea disfuncţiei erectile de către pacient

Potrivit dr. Sebastian Voinea, medic primar urolog, există grade diferite de fermitate erectilă, putând fi determinate utilizând Scala Fermităţii Erecţiei, o metodă comodă şi intimă pentru măsurarea fermităţii erecţiei de către bărbat şi care permite descrierea corectă a acesteia la medicul specialist. Această scală este alcătuită din patru grade care descriu fermitatea erecţiei: gradul cel mai ridicat este 4, atunci când penisul este în stare de erecţie şi fermitate completă.

Erection Hardness Scale (EHS) este un instrument comod de evaluare a disfuncţiei erectile de către pacient, care oferă un limbaj comun pacientului şi medicului specialist, în vederea diagnosticării corecte:
Grad 1 – penisul este mărit de volum, dar nu este în erecţie;
Grad 2 – penisul este în stare erectilă, dar nu este suficient de ferm pentru penetrare;
Grad 3 – penisul este rigid, capabil de penetrare, dar fermitatea nu este completă;
Grad 4 – penisul este în erecţie şi complet rigid, iar raportul sexual este satisfăcător pentru ambii parteneri.

blank