Sistemul imunitar
Featured, Medical

Obiceiul toxic care slăbește sistemul imunitar, te îngrașă și te îmbolnăvește. Ce trebuie să ştie toţi românii

Stresul a reuşit să acapareze din ce în ce mai mult vieţile nostre şi să pună la pământ sistemul imunitar la cât mai mulţi oameni.

Obiceiul toxic care slăbește sistemul imunitar. Specialiştii spun că expunerea prelungită la stres cauzează nenumărate inconvenienţe, cum ar fi: probleme de concentrare, nerăbdare, dureri de cap, infertilitate, ulcer, hiper sau hipotensiune, insomnie, slăbire sau îngrăşare rapidă, răceli repetate, dureri musculare, căderea parului, dureri în piept, nervozitate, concentraţie mare de colesterol în sânge, oboseală cronică, slăbirea imunității, etc.

Obiceiul toxic care slăbește sistemul imunitar, te îngrașă și te îmbolnăvește. Ce trebuie să ştie toţi românii

Stresul reuşeşte să ridice producţia de cortizol, destabilizând glandele suprarenale, vitalitatea şi scăzând astfel imunitatea. Deşi există o sumedenie de tehnici şi metode specifice de combatere a stresului, profesorul internaţional de yoga Dana Ţupa afirmă că toate acestea au ca numitor comun echilibrarea emoţională şi energetică.

“Mulţi confundă emoţiile cu energia, dar la un nivel profund acestea reprezintă elemente complementare. Emotion, care în limba engleză înseamnă “emoţie”, derivă din E-Motion, care poate fi tradus prin energie în mişcare. Aşadar, câmpul nostru energetic, care ne menţine în viaţă, atunci când este perturbat de factori externi puternici, este pus în mişcare, de multe ori într-un ritm haotic, şi generează emoţii greu de stăpânit, care ne provoacă rău.

Putem compara acel câmp de energie cu suprafaţa apei, iar când apar curenţi externi, apa începe să devină agitată, iar energiile sunt puse în mişcare, transformându-se în emoţii, aşa cum vântul produce valuri la suprafaţa apei. De aceea, când suntem puternic emoţionaţi, avem dureri de cap, ne este foarte greu să dormim, nu ne putem concentra, avem un ritm cardiac accelerat, suntem nervoşi şi mereu agitaţi”, afirmă profesorul de yoga acreditat internațional Dana.

Meditaţie bazată pe respiraţie. “Tehnica de respiraţie se desfăşoară, în general, într-un interval de min. 5-10 minute. Putem practica această tehnică aşezaţi fie pe un scaun – acasă sau chiar la birou, fie întinşi pe pat, urmărind felul în care inspirăm şi expirăm. În momentul în care simţim stare de nervozitate, de iritare sau avem de luat o decizie importantă, este bine să luăm o pauză şi să facem o simplă meditaţie, centrată pe felul în care respirăm, eliminând pe cât posibil toate gândurile”, recomandă Dana Ţupa.


blank